Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 11 2020


Hej på er alla!

Jag hoppas att ni alla haft en fin påsk och att ni fått njuta av fint soligt väder.  Några har varit lediga förra veckan och några av er är lediga denna men oavsett hoppas jag att solen skiner på er där ni är.

I dagens Cheerinfo har vi ett medskick från RF. De ber er alla fylla i en enkät om hur er förening påverkats ekonomiskt av situationen. Ta nu tillfället i akt och gör er röst hörd. Stort som litet, all information är viktig att ni skickar in. Tänk på att vi tidigare inte fick vara med och delge information till idrottsvärlden, så ta nu tillfället i akt.

TK informerar också om de förändrade åldersindelningen som vi tidigare gått ut med. Viktigt att ha med er inför planering av kommande säsong.

Tävlingssäsongen fick ju ett hastigt slut denna säsong, men nu blickar vi framåt och kan redan nu publicera några nya tävlingsdatum för 2021.

Roligt är att vi redan nu kan presentera DM för Södra, Mellersta och Stockholm!

Vi har också beslutat att ta bort licensövergångarna för de som inte har någon giltig licens för innevarande säsong. Vi hoppas detta ska underlätta för alla.

Vi har ju tidigare berättat om Malin Stehn, barn och ungdomsförfattaren som skrivit de första böckerna på svenska om cheerleading. Nu har hon utlyst en tävling där man kan vinna hennes senaste bok, HEJA SUPERSTARTS! Dela gärna denna nyhet med alla era medlemmar så de har en chans att få vinna!

Ni finner även datum för webbseminarium från Skatteverket för er som har anställda och behöver lämna in inkomstdeklarationer.

Vi efterlyste igen tips på hur ni gjort med era träningar nu när ni inte kan träna som vanligt. Skicka gärna in tips och tankar till oss som vi kan skicka vidare så fler kan ta del av era fantastiska lösningar. I dessa tider är det viktigt att hjälpas åt. Det ni kanske tagit som självklart kan kanske någon annan aldrig tänkt på.

Anslutningen för oss som förbund går vidare och vi jobbar varje dag med olika saker som nu gäller för oss som medlemsförbund i RF. En punkt på checklistan som vi nu kan bocka av är att vi fått våra egna SM tecken! Det innebär att vi får arrangera och dela ut SM titel själva som förbund. Tidigare har detta skett genom andra RF anslutna förbund, nämligen som SAFF (Svenska Amerikansk fotbollsförbundet) fram till 1995 och SvGF (Svenska Gymnastikförbundet) mellan 1998 framtills 2019.

Nu har vi själva rätten att dela ut SM tecken för Cheerleading och ännu en milstolpe är nådd!

 

Önskar er alla en fin helg och att ni får njuta av solen!

Kia Wulff
Föreningskonsulent


Föreningsenkät om coronas konsekvenser

Nu har ni som förening möjlighet att ge er bild av coronakrisens konsekvenser på er ekonomi och verksamhet. Fyll i vår enkät och bidra med viktigt underlag till RF:s dialog med regering och kommuner för kommande stödinsatser. Vi vill ha svar senast 30 april.

Obs! Enkäten är inte en ansökan om bidrag.

- Enkäten finns i IdrottOnline. Använd dina vanliga inloggningsuppgifter till IdrottOnline (IdrottsID eller personnummer) för att fylla i enkäten.

- Behöriga att fylla i enkäten är de i IdrottOnline registrerade rollerna Ordförande, Kassör, Idrottsmedel firmatecknare, LOK-stödsansvarig firmatecknare eller Huvudadministratör.

- Tänk på att svaren du ger ska spegla situationen i hela din förening.

Här finns mer info om hur du fyller i enkäten

Till enkäten i IdrottOnline


TK planerar att släppa nästa säsongs TB/TR under maj månad.

Till dess vill vi påminna om förändringarna som släpptes i februari. Se nedan:  

Åldersförändringar:

Junior Level 1-4

Ny ålder 13 – 16 år (tidigare 12 – 16 år).

Junior/Junior Coed Elite

Ny ålder 13 – 17 år (tidigare 12 – 16 år).

Alla andra åldersregler är samma som säsongen 19/20.

Förändringar i antal:

Level 1 – 3

Tillåtet antal i klasserna level 1- 3 är 22 st aktiva (tidigare 20 st).


Tävlingar 2021

  • DM Mellersta och DM Stockholm kommer hållas i Nyköping den 20-21 mars 2021.
  • DM Södra kommer hållas i Malmö den 13 mars 2021.
  • Twisters Cheer Comp som är en Tyckartävling hålls den 14 mars 2021.
  • Smålandscup som är en Tyckartävling hålls den 24 april 2021.
  • Jamfest kommer hållas i Nyköing den 8-9 maj 2021.


Information om licensövergångar

Vi tar nu bort övergångsavtal för aktiva som inte har någon giltig licens för innevarande tävlingsår.

Detta gäller då de aktiva som inte har blivit licensierade av någon förening innevarande tävlingssäsong. Dessa aktiva är ju fria att börja i annan förening när som helst under tävlingsåret. Skillnaden nu blir att parterna inte behöver skicka skriva övergångsavtal och skicka in till oss. Den nya föreningen begär övergången som vanligt i Pensum och mejlar sen licenser@cheerleading.se och begär att övergången godkänns.

Innan flytt sker, kommer vi att kontrollera registret i Pensum för att säkerställa att den aktive inte har någon giltig licens. Saknar den aktive giltig licens kommer flytt ske omgående.

Med denna hantering ser vi att den aktive som börjar omgående får en giltig försäkring och licens. Den aktive behöver inte vänta på ett övergångsavtal som kan ta tid då man kanske inte har någon kontakt med den gamla föreningen som man slutat i långt tidigare. Detta kommer minska administrationen hos oss som förbund och vi hoppas också att denna hantering ska minska administrationen hos er föreningar.


Tävling!! Vinn en signerad bok

Barn och ungdomsförfattaren Malin Stehn som tidigare i vår släppte sin andra bok om Superstars lottar nu ut en signerad bok.

Malin låter meddela följande:

✨VINN EN BOK!✨ I går kom - äntligen - lådan med mina egna exemplar av nya cheerleadingboken HEJA SUPERSTARS! Det måste naturligtvis firas med en 🎀TÄVLING!!!🎀

Känner du ett barn (6-10 år) som gillar fartfylld dramatik och vill läsa om vänskap, tävlingsnerver och laganda?

Följ mig på Instagram och skriv att du vill tävla i en kommentar under inlägget så har du chansen att vinna en glittrig, signerad bok med fina färgbilder av Elin Jonsson. ✨ På söndag (19/4) kl 10.00 drar jag två vinnare. Lycka till! 🤸‍♀️


Skatteverkets webbseminarier för idrottsföreningar

RF arbetar tillsammans med Skatteverket i flera frågor. Bland annat håller Skatteverket webbseminarier riktade till idrottsföreningar. Håll koll på vårens datum:

27 april kl. 17.00-18.15: Idrottsföreningen som arbetsgivare

12 maj kl. 17.00-18.15: Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration

3 juni kl. 14.00-15.15: Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration

11 juni kl. 18.00-19.15: Idrottsföreningen lämnar inkomstdeklaration


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!