Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 Nyhetsbrev oktober – 2012      Första Entreprenörsfonden  


 

 

www.fefonden.se

Nyhetsbrevet ges ut halvårsvis och behandlar de senaste händelserna i Första Entreprenörsfonden och  portföljbolagen.

 

Första Entreprenörsfonden 2013 är nu öppen för teckning

Tror Du liksom vi att entreprenörskap är den viktigaste faktorn för att få fram nya framgångsrika tillväxtföretag i Sverige?

Vill Du investera i denna typ av tillväxtföretag så erbjuder vi Dig att vara med i Första Entreprenörsfonden 2013 AB.

Fonden erbjuder en unik möjlighet att investera i en portfölj av tillväxtbolag med starka entreprenörsteam.

Läs mer om oss på vår nya hemsida www.fefonden.se 

Klicka här om du vill ha kontakt eller mer info 

                                                    

 

.

 

    www.sprintbioscience.se                                              

- Sprint Bioscience utlicensierar till brittiskt läkemedelsbolag

Sprint Biosciences har en egenutvecklad teknikplattform för att snabbt och effektivt ta fram läkemedelskandidater inom cancerområdet. Sprint Bioscience bedriver många parallella projekt i nära kontakt med marknaden. Försäljningsprocessen i biotechbranschen startar normalt i ett senare stadium än Sprint Bioscience valt för att kommersialiera sina projekt. Detta gör att projekten tidigt styrs mot kundens behov samt tidigt genererar ett kassaflöde till Sprint Bioscience.

I augusti tecknade Sprint Bioscience utlicensieringsavtal med ett brittiskt läkemedelsföretag för ett av sina cancerprojekt. Det visar att Sprint Bioscience affärsmodell fungerar även internationellt. Nya läkemedelskandidater från Sprint Biosciences pipeline är på väg ut på marknaden och intresset är stort globalt så vi får säkert anledning att återkomma inom kort.

     www.bayn.se

- Bayn får sin första kommersiella order

Bayn Europe AB erbjuder Steviaextrakt som tillverkats från Steviablad, via sitt varumärke EUREBA, vilket är ett naturligt, kalorifritt sötningsmedel som blev godkänt som livsmedelstillsats i EU för cirka ett år sedan. Bolaget har i dagsläget mer än 130 provorder ute hos slutkunder och har nu fått sin första kommersiella order och en tilläggsorder till en stor dryckestillverkare i Polen. Marknaden växer mycket snabbt och förväntas att tredubblas inom de närmaste åren. Förväntningarna enligt oberoende studier pekar på att Steviaextrakt har möjlighet att komma upp till hela 20% av den totala sötningsmarknaden vilket innebär en enorm marknadspotential.

 

    www.shootitlive.se  

 -Shootitlive lanserar nytt annonsformat

Shootitlive levererar bland annat teknik och innehåll för att visa ut livebildspel och videoklipp på webbplatser. Nu börjar Shootitlive även sälja annonser direkt i livebildspelen i samarbete med säljbolaget Sportsverige som redan har testats under fotbolls-EM och OS. Den stora fördelen med formatet är att annonsörerna syns direkt i det redaktionella materialet – till skillnad mot banners som ofta ligger vid sidan av. Annonsformatet erbjuds nu på cirka 50 tidningssajter i norra Europa. Shootitlive har både lokala sajter och de stora tidningssajterna, vilket blir ett unikt nätverk. Shootitlive räknar med att kunna erbjuda annonsörerna ungefär 10 miljoner visningar i månaden från start och beräknar att formatet ska omsätta 4 miljoner kronor i höst. Intäkterna delas mellan Sportsverige, Shootitlive och sajten där bildspelen visas.

 Med vänliga hälsningar 

Peter Werme och Rune Nordlander 
  
 
kontakta gärna
 

 

 


 Första Entreprenörsfonden, Grev Turegatan 14, 114 46 Stockholm

 

 

 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.