Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

oktober 2012

Modet att sälja och gå vidare

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vårt fokus är framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.


Månadens förebild: Helen Hedebark, fd grundare till Skolgarderoben (numera verksamhetskonsult)

Helen har gjort en spännande resa genom att starta bolaget Skolgarderoben, men efter några år började Helen fundera på framtiden och eventuell försäljning. Helen hade sedan tidigare varit i kontakt med Women In Progress och valde nu att gå vårt individuella ”Livs- & karriärutvecklingsprogram” för att få en tydligare vision och vägledning om hur hon skulle agera.

Affärsidén till Skolgarderoben kläcktes när Helen skulle handla kläder till sin egen dotter, då hon tyckte det skulle vara så mycket enklare om det funnits en frivillig skoluniform. Tillsammans med en kvinnlig bekant startade de bolaget 2005, som gick strålande med en omsättning på sex miljoner efter fem år. Ungefär samtidigt började den svenska marknaden bli mättad och det var dags att expandera internationellt. Helen var dock inte helt säker på om detta var vad hon ville och om hennes drivkraft var tillräckligt stark.

- Att sälja det bolag man en gång startat, är en mognadsprocess. Beslutet landade efter ett år, men då kände jag mig också stark i mitt beslut, dvs hur jag skulle genomföra försäljningen, minska riskerna genom att beakta omvärldsfaktorer och prioritera. Detta medförde också att jag fick starkare självförtroende, blev mer fokuserad och effektiv, vilket resulterade i ett än bättre resultat.

Så här i efterhand när Helen tittar i backspegeln och ombeds dela med sig av sina erfarenheter, uppmuntrar hon till att ha en tydlig rollfördelning och inte ägna för mycket kraft till detaljer, vilket hon tror kvinnor kan ha viss förkärlek till. En annan reflektion Helen tagit med sig, är att inte dra sig för att ta in extern kompetens i styrelsen eller affärsänglar, som med nya ögon och nytt blod kan tillföra företaget en helt ny kompetens.

För egen del är styrelsearbete något som lockar Helen i framtiden och hon är övertygad om att kvinnor bidrar till bättre beslutsunderlag, då de bl a inte är lika riskbenägna, vilket också ger bättre lönsamhet!

Text: Ulrika Freidlitz, Sweeturnity


Bilder från vår Certifieringsutbildning i styrelsearbete nu i september från Montenegro. Missade du den? Då finns chansen att gå den 7-9 november i Stockholm. Här får du lära dig grunderna för ett professionellt styrelsearbete och fundera kring din egen roll som styrelseledamot. Varmt välkommen med din anmälan! Läs mer.  Bilden i mitten är från ett spännande möte med Business Women in Montenegro.

Är din styrelse ett dream team? - 8 oktober i Stockholm
En styrelse är en fantastisk resurs i ett företag. Oavsett var i processen ni befinner er ger denna kväll värdefull kunskap. Women In Progress kan det här med att sätta ihop styrelser i världsklass och har en pool med kvalificerade styrelsekandidater som är redo att kliva in. I samarbete med Grant Thornton, Hellström Advokatbyrå och Swedbank.
Datum: Måndagen den 8 oktober 2012
Tid: Klockan 17.00 - 19.30
Plats: Swedbank, Östermalmstorg 1, Stockholm. Läs mer.

Frukostmöte Managing Cultural Differences - 18 oktober i Stockholm
Varför finns det kulturskillnader? Varför är det viktigt att tänka på dem? En utvecklingsprocess som leder till bättre samarbete.
Datum: Torsdagen den 18 oktober
Tid: Klockan  kl. 8.00 - 9.15
Plats: Women In Progress kontor,  Brunnsgatan 21, Stockholm. Läs mer.

Vad kan en professionell styrelse göra för ditt företag? - 12 november i Malmö
Women In Progress har tillsammans med Advokatfirman Vinge, Grant Thornton och Swedbank nöjet att bjuda in Dig till ett nätverksseminarium under temat ”Nyttan av professionellt styrelsearbete”.
Datum: Måndagen den 12 november 2012
Tid: Klockan 17.00 - 19.00
Plats: Advokatfirman Vinges kontor, Östergatan 30, Malmö. Läs mer

Grattis till

Mia Martinson som blivit invald i styrelsen för Petrolia AB

Christina Munk Hemberg som blivit invald i fullmäktige i Bliwa


Är du intresserad kan du här läsa mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Bästa hälsningar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!