Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 4 2020


Hej på er alla!

Här kommer då veckans Cheerinfo.

I dagens Cheerinfo finns viktigt information kring idrottsmedel – fd Idrottslyftet. Som ni ser så får ni vända er till er lokala RF-SISU avdelning för mer information samt för att söka idrottsmedel i år.

Något som också har blivit möjlighet för er nu i större utsträckning än innan är möjligheten att registrera lärtimmar. Se mer info kring det i nedan info samt tveka in och ställ frågan till mig eller RF-SISU om ni vill komma igång. Där finns mycket att vinna på det för er som förening!

Vi säker nu också ledare till Stadium Sportscamp som kommer hållas i Halmstad med inriktning Cheerleading. Dock finns det ingenting som hindrar dig att söka till lägret i Norrköping som ledare då det är en bra möjlighet till att arbeta och få meriter inom idrott och att arbeta med barn och ungdomar.

Sen kan nog ingen ha missat att det idag är alla hjärtans dag! Även två av oss på kansliet fyller år idag, jag och Sofie. Så idag firas det dubbelt hos oss på många sätt.

Jag önskar er alla en riktigt fin helg och kommande vecka, glöm inte och skicka in saker ni vill ha med i Cheerinfo. Reportage och information är alltid roligt att kunna sprida.

Krama någon en extra gång idag, ge en uppskattning i form av en komplimang, berätta om du tycker någon gjort något extra bra idag, kanske kan du erbjuda en axelmassage åt din bas eller lite extra strechhjälp åt din top! Man kan visa omtanke på många olika sätt.

Ta hand om varandra på Alla hjärtans dag!


Kia Wulff
Föreningskonsulent


Landslagsutskottet söker nya medlemmar.

Landslagsutskottet (LU) är SCF:s beslutande och verkställande organ i de frågor som särskilt rör landslagsfrågor.

Är Landslagsorganisationen något du skulle vilja hjälpa till med och har ett intresse av? Skicka då in din


Viktig info om Idrottsmedel för Idrottsföreningar

RF har fördelat ut pengar för stöd till Idrottsföreningar (IF) och dess utveckling. Dessa medel fördelas av respektive Specialförbunds (SF) distriktsorganisationer. 

RF-SISU distrikt ansvarar för att fördela projektmedel till föreningar vars SF inte uppfyller villkoren att fördela projektstöd IF barn- och ungdomsidrott.

 Vad kan man då som IF söka för? Se målgrupp och områden nedan.

Målgrupp och områden

ungdomar 13-20 år

  • utveckla eller implementera nya tränings- och tävlingsformer för målgruppen
  • anpassa idrottsytor och köpa in material som särskilt gör att målgruppen fortsätter idrotta
  • utveckla föreningsmiljön så att målgruppen upplever den som trygg, välkomnande och    inkluderande.

Målgrupp och område

aktivitetsledare för barn och ungdomar

  • idrottsspecifika utbildningar, vilket innebär aktivitetsledarutbildningar inom
  • ramen för SF:s egen utbildningsstruktur eller när SF bjuder in till mötesplatser (ex ledarsymposium) med utbildningar riktade till aktivitetsledare.

Så om ni vill söka medel för något utvecklande projekt i er förening hänvisar vi till er lokala RF-SISU avdelning som hjälper er i denna fråga.


Lärtimmar! Vad har ni att vinna på det?

Här finner ni utfärlig inforamtion från RF och SISU om lärtimmar, hur man registrerar dem och vad ni måste tänka på!

Var är en lärgrupp och vad skall ni ha den till?

Vi har alla en vilja att lära! Nyfikenheten och vilja att upptäcka och lära tillsammans är det som kännetecknar en lärgrupp.

Kanske har ni tillfällen när ni har interna tränarträffar där ni diskuterar förutbestämda ämnen varje gång? Kanske har ni tillfällen varje vecka eller en gång i månaden? Oavsett så är detta tillfällen där ni skulle kunna registrera en lärtimme.

Dessa lärtimmar kan sen ge er lokala SISU avdelning möjlighet genom folkbildningsanslag att ge er stöd på olika sätt. De skulle kunna vara att betala för en föreläsare eller ta kostnaden för hyra av en lokal. Där finns många möjligheter om ni bara under söker.

Viktigt är att ni har en inledande dialog med er SISU avdelning och bestämmer om era lärgrupper tillsammans och då också bestämma av de kan ge ser stöd i.

Här finner ni information från RF-SISU om lärtimmar.


Stadium Sportscamp söker ledare

Nu söker Stadium Sportscamp och vi i SCF ledare till två lägerveckor i sommar.

Stadium sportscamp hålls i både Norrköping och Halmstad men sporten Cheerleading erbjuds enbart i Halmstad.

Stadium erbjuder många jobb och du behöver inte specifikt arbeta med Cheerleading på dessa läger.

Vill du jobbamed isdott och bygga på ditt CV för kommande arbeten inom idrott och arbete med barn och ungdomar?

Då kan du söka som allmän ledare till lägret.

Vi söker nu Ansvarig ledare, Biträdande ledare och tränare för vecka 26-27 i sommar som kommer vara ansvariga för Cheerleading.

För mer information om respektive roll hittar ni på vår hemsida.

Ansökan skickar ni in via Stadium Sportscamps hemsida.

Glöm inte att bifoga ert CV när ni söker.

 

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!