Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken längst ner.

Charles & Charles

Ett samarbete som grundades 2008 mellan Charles Bieler och Charles Smith.


Charles & Charles Riesling 2018 11,5% - SB.96061 - 149kr

Yakima Valley/ Washington State - Art den Hoed vineyard

Druvorna kommer från vingården Art den Hoed vineyard strax utanför Rattlesnake Hills AVA i Washington. Vingården ligger på hög höjd i en sluttning som dessutom ger rikligt med skugga.  Druvorna tillåts att mogna fullt ut med bibehållen syra och fräschör. Jordmån: väldränerad silt och loam.

Vinet framställs i ståltank med en tids mognad på jästfällningen före buteljering.

Gyllengul färg, doft av blommor och citrus. Medelfyllig smak med inslag av lime, aprikos, persika, kryddor, honung och mineral. Fruktsötman balanseras av en frisk syra, lång eftersmak.
Passar till fisk och skaldjur, gärna med lite chilihetta, asiatiskt, fågel och lagrade ostar.

A Charles Bieler & Charles Smith Collaboration
Charles & Charles är ett samarbete mellan de båda vinmakarna sedan 2008. Charles Smith står bakom Charles Smith Wines och han utnämndes till Winemaker of the Year av Food & Wine magazine (2009) och av Seattle magazine (2010). Inte nog med det, han fick även titeln ”Best New Wineries of the Last Ten Years” och ”Winery of the Year” av Wine  & Spirits Magazine.

Charles Bieler har fått titeln ”Top 40 Thinkers under 40” och står bakom många innovativa projekt.

Trinchero Family Estates
Familjeägt företag som grundades av Mario Trinchero år 1948. Med över 50 olika varumärken och export till mer än 48 länder är man en viktig global aktör. Bröderna Bob och Roger Trinchero hyllades år 2018 av Wine Enthusiast med titeln ”Lifetime Achievement Award”, 2014 ”The Winery Portfolio of the Year” vid San Francisco International Wine Competition, och år 2009: ”The American Winery of the Year” / Wine Enthusiast.


24e januari lanserade vi en trippel av Cune Imperial Reserva och den tänkte vi nu följa upp med ett tips på "lillebror/syster" i BS.

Druvorna till detta vin är handplockade från utvalda vingårdar i Rioja-Alta för att sedan jäsas på ståltank och genomgå malolaktisk jäsning.

Vinet är lagrat 18 månader på amerikanska och franska ekfat och ytterligare 18 månader på flaska.

Djup röd färg, aromer av mogen röd och mörk frukt och eleganta inslag av vanilj från ekfaten. En lång och komplex eftersmak med balanserade tanniner. Passar till mustig gryta och smakrika rätter av fågel och vilt, gärna grillat.

Poäng:

93 - James Suckling / 92 - Wine Enthusiast / 92 - Vinous / 91 - Tim Atkins / 90 - Robert Parker, Wine Enthusiast / 90 - Wine Spectator


EU:s nya dataskyddsförordning GDPR trädde i kraft 25 maj, med anledning av det vill vi informera er som är mottagare av nyhetsbrevet om att er mailadress finns i vårt register, men inga övriga personuppgifter.

Vill ni avregistrera er från vårt nyhetsbrev är det enkelt att göra det via länk längst ner. Vill ni veta mer om vår uppdaterade dataskyddspolicy, vänligen kontakta oss på info@wickedwine.se

www.wickedwine.se

facebook.com/wicked.wine
instagram.com/wickedbeersociety
instagram.com/wicked_wine_club

twitter @ww_crew

---

Skicka vidare till en kollega

---

Telefon: 08-544 723 53 | info@wickedwine.se

Som mottagare av detta nyhetsbrev ska du vara minst 25 år gammal och medveten om att det innehåller information om produkter med alkohol. Om detta inte stämmer ber vi dig att avregistrera dig på länken nedan.

Din epost är registrerad antingen genom formulär på wickedwine.se eller att du har skrivit upp dig på någon av våra tävlingar på mässor och provningar. 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!