Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

september 2012

Women In Progress leder utvecklingen framåt

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vårt fokus är framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.


10 år med Women In Progress – still in progress

I år är det 10 år sedan Women In Progress grundades. Syftet var till en början att stödja yngre kvinnor att göra karriär på egna villkor genom mentorskap och nätverk. Ganska snart därefter kom verksamheten att omfatta kvinnor i alla åldrar på karriärpositioner. Vi anordnade coachingutbildning för kvinnor med lång och gedigen chefserfarenhet så att vi kunde erbjuda certifierade coachande mentorer till flera.

I chefs- och karriärnätverken efterfrågades mer kunskap i styrelsearbete. Därför startade Women In Progress som första företag styrelseutbildning specifikt för kvinnor. Sedan 2004 har närmare 300 kvinnor utbildats på styrelsekurser med olika nivåer i Sverige och utomlands. Idag finns även en pool med ett femtiotal styrelsekandidater som vi aktivt marknadsför till valberedningar och ägare. Women In Progress gav 2009 ut en bok för att inspirera ägare till professionellt styrelsearbete: Berättelser från styrelserum – mellan dinosaurier och pappersdrakar.

På LinkedIn finns nu ett Alumninätverk för dem som har gått våra ledarutvecklings- och styrelseprogram och ca 160 kvinnor är med. Där pågår diskussioner i angelägna frågor både på nätet och vid personliga möten.

Under de gångna åren har frågan kring att få in fler kvinnor i styrelser aktualiserats mer och mer. Förra näringsministern Maud Olofsson blev inspirerad av vårt arbete med att få fler kvinnor att vilja, våga och få möjlighet att ta plats i fler styrelser och skapade Styrelsekraft 2008. Women In Progress finns med som handledare, utbildningsleverantör och i Advisory Board för Styrelsekraft.

Idag är Women In Progress inte bara ett utbildningsföretag. Vi driver också ett aktivt opinionsarbete för att förändra attityder i samhället ur ett mångfaldsperspektiv. Vi anlitas som experter och föreläsare i såväl politiska som företagssammanhang för att inspirera och driva frågorna framåt.

Nu vill Women In Progress dela med sig av sin erfarenhet inte bara i Sverige utan också i andra länder. Därför kommer vi under den närmaste tiden att utvärdera olika samarbetsmöjligheter internationellt. Vill du vara med på vår fortsatta resa?

Margareta Neld, VD och ägare av Women In Progress


Sveriges första företagsgolf för kvinnor
Den 29 augusti anordnade Women In Progress den första företagsgolfen för kvinnor. Det bjöds på fint väder, nätverkande, golf, fina priser från våra sponsorer, Swedbank, Hellström Advokatbyrå, Mercuri Urval, Solresor och Femme Natural Boost, middag och mycket mycket mer. Var du inte där? Boka in sista onsdagen i augusti 2013 så ses vi!

Styrelseutbildningar i höst
- Från noll till börsen, den
4-5 oktober i Stockholm, läs mer.
- Certifieringsutbildning,
den 7-9 november 2012, i Stockholm, läs mer. Utbildningen sker i samarbete med Styrelseakademien.
Välkommen med din anmälan!

Det finns flera skäl till att välja Women In Progress Styrelseutbildningar
- Skräddarsydd utbildning för Women In Progress deltagare
- Ökad kompetens inom bolagsstyrning och styrelsearbete
- Utbildningen sker i små grupper, max 15 pers, där tillfälle till nätverkande och erfarenhetsutbyte ges
- Internat i trevlig miljö
- Möjlighet att gå med i Women In Progress exklusiva pool av styrelsekandidater
- Tillgång till Women In Progress Alumninätverk efter utbildningen
- Möjlighet att som tillägg göra en axiologisk profil för att få en kartläggning av dina tanke- och värderingsmönster
- Få en styrelsementor, läs mer

Nytt Styrelsenätverk i Stockholm, Göteborgoch Malmö
I höst startar vi nya styrelsenätverk i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det finns fortfarande några platser kvar. Läs mer

Är din styrelse ett dream team? - 8 oktober i Stockholm
En styrelse är en fantastisk resurs i ett företag. Oavsett var i processen ni befinner er ger denna kväll värdefull kunskap. Vi kan det här med att sätta ihop styrelser i världsklass och har en pool med kvalificerade styrelsekandidater som är redo att kliva in.
Datum: Måndagen den 8 oktober 2012
Tid: Klockan 17.00 - 19.30
Plats: Swedbank, Östermalmstorg 1, Stockholm. Mer info..

Grattis till

Anita Strandberg-Alpsjö som blivit invald i styrelsen för The Local Firm


Agneta Franksson som blivit vald som styrelseordförande i Nordiska Interaktionsbyrån AB och som styrelseordförande i Stockholms Tekniska Institut.


Är du intresserad kan du här läsa mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Bästa hälsningar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!