Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV MV/CAE 2020-1

Från och med 2020 har vi förändringar i personalstyrkan i MV/CAE-teamet.

Emelie Larsdotter övertar arbetet som ansvarig veterinär efter Annelie Hellström. Malin Bernhard kommer att vara föräldraledig från slutet av mars och ersätts under denna tid av Karin Lindqvist Frisk. Våra administratörer Cecilia Hagström och Ulrika Andersson håller ordning på oss andra och ser till att allt flyter på.

Nya debiteringsrutiner
Som stått i tidigare nyhetsbrev så inför vi en årsavgift på 350 kr/besättning och år för alla som är anslutna till MV/CAE-programmet. Denna årliga avgift ersätter den tidigare intygsavgiften. De statliga anslagen har inte följt den allmänna kostnadsutvecklingen vilket gör att vi tyvärr måste höja den andel som bekostas av djurägaren. Provtagningskostnaden ligger kvar oförändrat gentemot tidigare år. Fakturan på årsavgiften kommer att skickas ut under april månad. Om ni av någon anledning inte önskar vara kvar i programmet så kontakta oss innan april så att ni slipper få en faktura skickad till er.

Nytt journalsystem
MV-programmets journalsystem kommer under 2020 att genomgå ett omfattande digitaliseringsarbete och få en helt ny kostym. Detta arbete kommer på sikt att leda till effektivisering av stora delar av den administrativa delen i programmet.

Rutinerna för utskick och påminnelser av både djurägarförsäkran och provtagning kommer att förbättras. Hanteringen av era handlingar kommer att gå fortare och det kommer att bli mindre väntetider på handläggning av er status. Ni kommer också att få möjlighet att logga in på er egen sida i journalprogrammet och bland annat kunna skriva ut aktuellt MV-intyg i samband med försäljning av livdjur.


Djurägarförsäkring
Vi vill påminna alla om att skicka in sina djurägarförsäkringar i tid. Det är många som dröjer med detta vilket försvårar våra bedömningar av besättningarnas status.

Vet du med dig att du har en status som gått ut så ta kontakt med oss.

OBS! Alla kontakter måste anges på djurägarförsäkran även t ex mässor, sambeten och uthyrning.

Till sist vill vi också uppmana er att uppmuntra era livdjursköpare att själva gå med i programmet. En MV-fri livsdjurshandel är en självklarhet för många men tyvärr inte för alla.

Har du frågor så hör gärna av dig till oss!

Obs! Påminnelse att vi numera har telefon-tid varje vardag mellan kl. 09.00 – 12.00. Ring 0771-216500

Vi har även en ny gemensam mailadress för frågor från er gällande MV- och CAE programmet: mv@gardochdjurhalsan.se

 Med vänlig hälsning

MV/CAE-teamet på Gård&Djurhälsan

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!