Nyhetsbrev från Sardinia Focus. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka på raden längst ned.

Vänortssamarbete

Norge och Sardinien har funnit varandra

Borgmästaren i Drøbak Thore Vestby, Norges ambassadör i Italien Bjørn T. Grydeland och borgmästaren i Golfo Aranci, Giuseppe Fasolino.

Golfo Aranci och Drøbak knyter band

 

29 juni i Golfo Aranci. Norska Drøbak och Golfo di Aranci i Gallura på norra Sardinien har tecknat ett avtal om att bli vänorter. Vid ceremonin närvarade borgmästaren i Golfo Aranci Giuseppe Fasolino, ordföranden i Drøbak – Frogns kommun Thore Vestby och Norges ambassadör Bjørn T. Grydeland. En delegation från Norge fanns också på plats när festligheterna vidtog under kvällen.

Idén om ett samarbete mellan kommunerna föddes på den norska turistmässan Reiseliv i februari. Ett syfte med samarbetet är att öka turismen mellan Drøbak och Golfo di Aranci. Det första mötet mellan kommunerna kunde också fira ett nytt direktflyg mellan Oslo och Olbia Costa Smeralda. Från den 2 juli 2012 kör Norwegian en ny rutt mellan de båda flygplatserna.

Ett annat syfte är att ordna aktiviteter som främjar det kulturella utbytet mellan Golfo Aranci och Drøbak. Fredagskvällen bjöd på en rad uppträdanden av dansare, musiker och körsångare klädda i traditionella sardiska folkdräkter, ett evenemang som var mycket uppskattat av den norska delegationen.

Vad är vänortssamarbete?

"Ett vänortssamarbete är när två samhällen skapar kontakt för att de på detta sätt vill agera utifrån ett europeiskt perspektiv och ta tag i sina problem och utveckla allt närmare vänskapsband sinsemellan".

Så definierades vänortssamarbetet för många år sedan av Jean Bareth som var en av grundarna av Council for European Municipalities and Regions efter andra världskriget. På detta sätt identifierade han de grundläggande värden som vänortssamarbetet står för: vänskap, samarbete och ömsesidig medvetenhet mellan Europas folk.

Vänortsrörelsen har sitt ursprung i Norden. De första vänorterna knöt samband mellan nordiska länder och städer. Sedan har vänortsrörelsen spridits globalt. Inom EU finns ett projekt som uppmuntrar till att vänortssamarbeten inleds. På deras sida finns också en matchmaking för orter som söker partner. 

Läs mer >>


Varför Sardinia Focus?


Sardinia Focus marknadsför Sardinien i Sverige. Vårt syfte är att skapa en bro mellan Sardinien och Sverige och den skandinaviska marknaden för turism. Med stor glädje ser vi att Norge har tagit detta steg att komma närmare Sardinien, gynnad av den flygförbindelse som finns.

Som ett fönster mot Skandinavien finns webbtidningen Sardinia Focus.Denbjuder på ett rikt kontaktnätav hotell, agriturismon, b&b, mäklare, reseguider och transportbolag. Vi ligger nu på förstasidan på Google med flera av våra viktigaste sökord.

Vilka är vi på Sardinia Focus?

Pasquale Inzaina, vår account manager, är sard, född i Arzachena på nordostkusten. Han har ett stort lokalt nätverk bland företagare på ön och besitter en djup kunskap om det italienska samhället och den sardiska kulturen. Anna Brodow är konstvetare och journalist. Hon är tidningens webbredaktör.


Tipsa en vän om Sardinia Fokus nyhetsbrev. För mer information om Sardinia Focus, besök vår hemsida eller gilla vår sida på Facebook och ta del av nyheter och erbjudanden.


Skönhetscentret Benessere CenterGolfo Aranci, inte helt olikt en norsk fjord.

Spa, idrott och hotell i trivsam miljö

Köpa lägenhet på Sardinien, Olbia - Porto Cervo

Höj upplevelsen av Sardinien genom att boka in på ett spa och fitness center i Olbia. Här finns skönhetsklinik, relax, sportanläggningar och tillgång till idrottläkare och skönhetskirurgi för olika slags behandlingar.

Geovillage Sport Wellness & Convention Resort ligger nära kuststaden Olbia med internationell flygplats och hamn. I Olbia finns restauranger, butiker och ett stort nöjesutbud.

Resorten erbjuder boende i Geovillage Hotel **** som har dubbelrum i standard- eller superiorklass och Geovillage Sport Hotell ****s som har dubbelrum i standard- och superiorklass, trippelrum och sviter.

Läs mer...


Välrenommerad mäklarbyrå i Porto Rotondo och Costa Smeralda. Lägenheter, hus, mark och affärslokaler.

La Residenza mäklarbyrå har funnits på marknaden i många år med Porto Rotondo och Costa Smeralda som upptagningsområde. Företaget erbjuder sina kunder mäklartjänster vid försäljning av olika slags objekt: hus, lägenheter, affärslokaler, mark samt hyresobjekt. La Residenza bistår även med hjälp i tekniska frågor kring köp och hyra av byggnader och mark.

Läs mer...

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev eller för att vi tror att denna nyhet kan intressera dig. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!