Nyhetsbrev från Sardinia Focus. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka på raden längst ned.

Parmesan i stora lass

Fabriksförsäljning av 300 000 rundostar

Olycklig osttillverkare ser förödelsen

Hjälpaktion för jordbävningsdrabbade mejerier

 

De jordskalv som inträffade i slutet av maj i norra Italien, med epicentrum norr om Bologna och öster om staden Parma i provinsen Modena, drabbade jordbruksnäringen hårt. Det italienska jordbruksministeriet uppger att skadorna uppgår till över 200 miljoner euro och värst drabbade är de mejerier som producerar parmesanost med skyddad ursprungsbeteckning, Parmigiano Reggiano och Grana Padano. Uppskattningsvis 300 000 rundostar kommer på grund av jordskalvet att bli omöjliga att saluföra, men kan dock användas som livsmedel.

Sardinia Focus har kontaktat den jordbävningsdrabbade provinsen Emilia Romagna med förfrågan om vi kan hjälpa till. Vi fick då en lista över de mejerier i området som säljer ost direkt från fabriken utan mellanhänder. Osten är kontrollerad och märkt med ett särskilt emblem att 1 euro går till att hjälpa jordbävningsdrabbade mejerier.

Företag, myndigheter och allmänhet kan hjälpa jordbävningsdrabbade mejerier i Italien genom att handla direkt från de mejerier som har gått med i Parmigiano-Reggiano “Comitato Gruppo Caseifici Terremotati” solidaritetsfond. Man måste handla minst 20 kilo och ungefärligt kilopris är 14 € kilot.

För varje kilo Parmigiano Reggiano doneras 1 euro till återuppbyggnaden av fabriker och lagerlokaler. Ett exempel på myndigheter som har agerat är utrikesministeriet som har köpt ost till sina ambassader. Idag den 26 juni anländer en lastbilslast till Rom med 200 Parmigiano Reggiano-ostar (ca 8 ton) i portionsbitar om 1,5 kilo.

Sardinia Focus vill hjälpa till att sprida denna information om möjligheten att handla ost direkt från fabriken. Den som vill ha listan med kontaktuppgifter till mejerierna kontaktar enklast oss. Journalister som vill ha mer information om hjälpaktionen hänvisar vi direkt till Parmigiano Reggianos hemsida. Det går också att följa gruppen på Parmigiano Reggianos facebooksida.


Tilll researrangörer och resebyråer


Sardinia Focus marknadsför Sardinien i Sverige. Vi samarbetar med kommuner, organisationer och enskilda företagare som vi representerar på mässor. 

I vår webbtidning Sardinia Focus finns noggranna företagspresentationer av våra kunder med länkar till hemsidor och kontaktuppgifter. Vi representerar hotell av alla kategorier, agriturismon, b&b, mäklare, vingårdar och restauranger. Bland kunderna finns även företag inom servicenäringen som taxitransfer till och från de tre internationella flygplatserna, bussbolag, lokala guider m.m.

Som en förmedlande länk mellan de sardiska och svenska företagen finns Sardinia Focus som bjuder på ett rikt kontaktnät och lokalkännedom.

Vilka är vi på Sardinia Focus?

Pasquale Inzaina, vår account manager, är sard, född i Arzachena på nordostkusten. Han har ett stort lokalt nätverk bland företagare på ön och är proffs när det gäller att förhandla med politiker och myndighetspersoner. Anna Brodow är konstvetare och journalist. Hon är tidningens flinka webbredaktör och kommunikatör.


Tipsa en vän om Sardinia Fokus nyhetsbrev. För mer information om Sardinia Focus, besök vår hemsida eller gilla vår sida på Facebook och ta del av nyheter och erbjudanden.


Dalen Gorrupu, Dorgali Det kristallklara havet utanför Costa Smeralda

Montes & Mares – organisation för lantgårdsturism i Cala Gonone och Dorgali

Köpa lägenhet på Sardinien, Olbia - Porto Cervo


Agriturismo, eller boende på lantgård med ekologisk och lokal produktion av kött, grönsaker och mejeriprodukter, blir allt mer populärt.

På Sardinien finns många agriturismon som erbjuder sina gäster en oförglömlig kulinarisk upplevelse på småskaliga lantbruk. Gårdarna har oftast egen produktion av vin, ostar och pasta.  Du väljer själv om du vill ha helpension, halvpension, b&b eller bara övernattning. Möjlighet finns också till anvisad plats för camping för dig som färdas i egen husbil eller har tält med dig.

Läs mer...


Välrenommerad mäklarbyrå i Porto Rotondo och Costa Smeralda. Lägenheter, hus, mark och affärslokaler.

La Residenza mäklarbyrå har funnits på marknaden i många år med Porto Rotondo och Costa Smeralda som upptagningsområde. Företaget erbjuder sina kunder mäklartjänster vid försäljning av olika slags objekt: hus, lägenheter, affärslokaler, mark samt hyresobjekt. La Residenza bistår även med hjälp i tekniska frågor kring köp och hyra av byggnader och mark.

Läs mer...

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev eller för att vi tror att denna nyhet kan intressera dig. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!