Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhetsbrev nr. 4, juni 2012

I detta nyhetbrev presenterar vi höstens
arrangemang, samt lite annat smått och gott att se fram emot.
Ha en fortsatt trevlig sommar!

1. Nominera Årets Arbetslivsmuseum 2012

Nätverksorganisationen Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd – ArbetSam, välkomnar nomineringar till utmärkelsen Årets Arbetslivsmuseum. Nomineringen, som skall skickas senast den 12 augusti, skall innehålla en motivering på max 1 A4. Vid utnämningen tittar man bl.a. på ideellt engagemang, kunskapsbevarande, tillgänglighet och pedagogiskt arbete.
Nomineringen skickas till e-post nominering@arbetslivsmuseer.se
Eller till Arbetets museum, Laxholmen, 602 21 Norrköping.
Skicka gärna med broschyrer, bilder och annat som kan berätta om museet.

Läs mer i ArbetSams nyhetbrev www.arbetsam.com/aktuellt/nyhetsbrev/2012/2012-05-29.pdf

2. Byggnadsvårdsläger i Målilla, Småland

Byggnadsvårdsföreningen arrangerar ett byggnadsvårdsläger i Målilla Mekaniska Verkstad mellan 1-14 juli. Arbetsmoment som skall utföras under lägret är putsarbeten, fönsterrenovering, arkivforskning, plåtarbeten, skrapning och målning med oljefärg samt tillverkning av flera olika sorters färg så som linoljefärg. Deltagarna kommer att få både praktisk och teoretisk kunskap i kulturmiljö- och byggnadsvård, då arbetsmomenten varvas med föredrag och studiebesök.

Läs mer, och anmäl dig på www.byggnadsvard.se

3. Ny bok utgiven i bokserien Helsingborgs historia

Den sjuttonde boken om Helsingborgs historia har nu kommit och tar upp landsbygdens arbete, fritid och politik. Boken, som är rikligt illustrerad, ger en inblick i hur de små kommunerna på landsbygden styrdes fram till kommunsammanläggningen 1971, samt berättar om handel, hantverk och folkrörelsernas betydelse under förindustriell tid. Boken skildrar en lång rad människoöden ur det förgångna som alla på olika sätt har varit med och format utvecklingen i helsingborgsområdet.

"Arbete, fritid och politik på landsbygden kring Helsingborg"  kan köpas i bokhandeln eller direkt genom Kulturmagasinet i Helsingborg. Priset är då 350 kronor inkusive moms. Porto tillkommer. Telefon 042-10 45 00.

4. Studentprojektet "Sylta och safta i bloggandets tid"

I det förra nyhetsbrevet berättade vi om ett studentprojekt som skall fokusera på unga människors intresse för hembygdsrörelsen med nuvarande medlemmars engagemang som utgångspunkt. Elin Hägg, student vid programmet Master i Tillämpad Kulturanalys vid Etnologiska institutionen, Lunds Universitet, är den som kommer att genomföra projektet och hon vill gärna komma i kontakt med hembygdsföreningar i Skåne för att bland annat intervjua medlemmar angående erfarenheter, tankar kring hembygdsrörelsen och ideellt arbete.

Om ni kan tänka er att avvara en stund under sommaren, och delta i projektet, kontakta henne på e-post elin.hagg@skaneshembygdsforbund.se

5. Semesterstängt

Skånes hembygdsförbunds kansli kommer att vara semesterstängt v. 29 - v. 32. I övrigt har vi öppet som vanligt under sommaren, välkomna in på en kopp kaffe om ni har vägarna förbi!

Kalendarium hösten 2012

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på vad Skånes hembygdsförbund gör, var vi finns eller vill du komma i kontakt med oss? Kanske läsa om medlemsföreningarna och deras mångsidiga verksamhet eller beställa böcker?
Välkommen in på: www.hembygd.se/skane

Sara Lind

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!