Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Sommaren 2012

Styrelse för ökad konkurrenskraft

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vårt fokus är framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.


Vi bjuder på inspirerande läsning med några kvinnor i vår närhet som precis avslutat ett år med Styrelsekraft. Vi undrade
- Hur kommer du att utveckla din egen styrelse?
- Hur har du själv blivit en bättre styrelseledamot?

Jannie Walker Larsson, BusinessWise, VD, Stockholm
- Jag kommer att vara mer fokuserad och följa upp den strategiska planen med konkreta möten.
- Jag har fått större förtroende i mig själv och mer kunskap tack var kursen och nätverksträffarna.

Cecilia Ålander, Hela Kroppen Sjukgymnastik AB Delägare/styrelseledamot, Stockholm
- Jag har försökt påverka min egen styrelse att ta mer strategiska beslut och följa en årsplan. Min önskan om att ta in en extern styrelseledamot hoppas jag ska gå i uppfyllelse.
- Jag hoppas få fler styrelseuppdrag tack vare att jag vågar profilera mig och även söka upp företag som jag tycker verkar intressanta.

Susanne Bruce, Profact AB, VD, Göteborg
- Jag har övervägt att ta in ytterligare en extern styrelseledamot i min egen styrelse för att bredda den.
- Jag vågar ta mer plats och bidrar mer med min unika kompetens. Dessutom är jag mer noggrann vilken typ av styrelseuppdrag jag tar.

Åsa Wikström, Fyrwik Consulting, Delägare/VD, Malmö
- Jag inser nu hur viktigt det är att styrelsen arbetar aktivt med strategier och mål och årlig uppföljning av dessa. Denna insikt fick jag i mötet med min mentor.
- Har under året fått många nya infallsvinklar, input och tankeväckande kunskap kring styrelsearbetet.. inte minst genom det viktiga etikpasset!

Anna Berkius Kolte, Scanena International AB, styrelseordförande, Stockholm
- Jag har via min mentor från Styrelsekraft kommit i gång med ett regelbundet styrelsearbete i mitt eget bolag på ett annat sätt än när vi tidigare bara var två ledamöter och det mesta skedde per telefon. Framöver kommer vi att ha regelbundna möten och skapa förutsättningar för att växa och utvecklas både i styrelse och verksamhet.
- Jag har blivit bättre som styrelseordförande genom att fokusera på att avsätta tid, strukturera våra möten, tänka mer strategiskt och se nya möjligheter. Jag har blivit bättre som ledamot genom att ta intryck av goda förebilder, ett utökat kontaktnät och en ny styrelsepost, i Boarding for Success. Grattis!

Karin Steen, Banqsoft AB, VD, Stockholm
- Ja, två delar av utbildningen har bidragit till vidareutveckling av mig som styrelseledamot. Dels via den mentor jag fick i programmet, han är styrelseordförande i ett börsbolag och från honom har jag fått många bra råd avseende styrelsearbete, samt via det stipendium jag fick till utbildning. Stipendiumet valde jag att använda till certifierings utbildning med Women In Progress och Styrelseakademin. Women In Progress genomförde utbildningen i Montenegro vilket gav en extra dimension till utbildningen. Vi som träffades under utbildningen håller fortfarande kontakten.
- Vad har programmet mer lett till? Jag har fått inspiration till att utveckla mitt personliga affärsnätverk och genom detta har det öppnats fler möjligheter till styrelseposter.

Vi vill också gratulera Karin som har blivit invald som styrelseledamot hos Transcendent Group AB.

Susanne Hedin, Ergonomhuset AB, Ergonom/VD, Göteborg
- Överväger att förstärka det strategiska arbetet med marknad och försäljning, eventuellt i form av Advisory Board.
- Genom ökad kunskap och förståelse för vikten av bolagsstyrning i aktivt styrelsearbete, bl a genom riskanalys och beslutsstöd. Idag kan jag också bidra med andra kunskaper/erfarenheter än jag hade tidigare.


Styrelseutbildningar till hösten
Certifieringsutbildningar i samarbete med Styrelseakademien.
- Den 23-27 september, i Budva Montenegro läs mer.
- Den 7-9 november 2012, på Säby Säteri i Stockholm, läs mer.
- Från noll till börsen, den4-5 oktober i Stockholm, läs mer.

Det finns flera skäl till att välja Women In Progress Styrelseutbildningar
- Skräddarsydd utbildning för Women In Progress deltagare
- Ökad kompetens inom bolagsstyrning och styrelsearbete
- Utbildningen sker i små grupper, max 15 pers, där tillfälle till nätverkande och erfarenhetsutbyte ges
- Internat i trevlig miljö
- Möjlighet att gå med i Women In Progress exklusiva pool av styrelsekandidater
- Tillgång till Women In Progress Alumninätverk efter utbildningen
- Möjlighet att som tillägg göra en axiologisk profil för att få en kartläggning av dina tanke- och värderingsmönster
- Få en styrelsementor, läs mer

Nytt Styrelsenätverk i Göteborgoch i Malmö
Efter sommaren startar vi ett nytt styrelsenätverk i Göteborg och Malmö. Det finns fortfarande några platser kvar. Läs mer

Global Symposium on Women’s Entrepreneurship
1-2 juni genomfördes Global Symposium on Women’s Entrepreneurship. Vi var där och hjälpte till att sprida Esbris budskap om att bygga ett globalt nätverk för tankeutbyten och handling med kvinnors företagande som fokus. Det var 200 deltagare och 30 talare från hela världen. Besök gärna Esbris webb-tv här.


Är du intresserad kan du här läsa mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Glad sommar önskar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!