JUNI 2012
                Kan du inte se bilderna i mailet? Läs mailet som webbsida »

IBC-hantering på hemmaplan märks världen över!

 
En betydande del av färgtillverkaren Sherwin-Williams produktion av färg för kunder runt om i världen, sker i småländska Eksjö och i Märsta utanför Stockholm. Tills synes enkla och smarta lösningar på svensk hemmaplan, får således ett stort och globalt genomslag. Det gäller också hanteringen av IBC-containers, som med All-emballages helhetstänkande resulterade i stora miljömässiga, ekonomiska och logistiska fördelar.

 
 
 

Den kända svenska färgtillverkaren Becker Acroma ägs sedan något år av världsomspännande Sherwin-Williams. Koncernens produktion av färg för skydd och försköning av hus och hem, är till stora delar koncentrerad till Sverige. Närmare bestämt till fabrikerna i Eksjö och i Märsta. Här har man tillverkat färg både för konsumentmarknaden och industrin i mer än hundra år.

Ett växande IBC-berg
Hantering och leverans av råvaror och insatsmedel för färgtillverkningen sker med hjälp av IBC:er. Under många år innebar det en ständig påfyllning av tomma och använda IBC-containers på fabrikernas gårdsplaner. I takt med bolagets framgångar och tillväxt, ökade lagret av IBC:er, vilket innebar att man tidvis hade stora ekonomiska tillgångar ”parkerade” på fabriksgårdarna, samtidigt som de utgjorde en miljömässig utmaning. Hantering och logistik för att hålla gårdsplanerna något så när ”rena” från använda och tomma containers fungerade dåligt – praktiskt såväl som ekonomiskt.

Nytt smart flöde
Efter att under något år diskuterat och utvärderat en helhetslösning från All-emballage har Sherwin-Wiiliams nu etablerat ett smart flöde av IBC-containers ”in och ut”. Tömda containers hämtas upp och rekonditioneras av All-emballage och återinsätts i Sherwin-Williams IBC-flöde. Om det vid All-emballages besiktning bedöms som nödvändigt, byts inneremballaget och andra vitala delar ut innan återinsättning.

Jonas Esping, All-emballage, ansvarig för lösningen
– Sherwin-Williams har fått till stånd en effektiv och mycket bra totallösning som helt och hållet harmonierar med deras tillverkningsprocess och kraven på ekonomi och miljö. Med All-emballages helhetstänk och Sherwin-Williams djupa insikt om dagens och morgondagens logistikkrav, har vi tillsammans utvecklat en lösning som innebär rätt antal IBC:er vid rätt tillfälle och på rätt plats!



Vår nya webbsajt!

Tillåt oss presentera ett nytt All-emballage på skärmen! Ny grafisk form. Nytt utseende. Enklare att hitta i. Lite mer informativ. Och numera också på engelska för våra kunder i andra delar av norra Europa.
Nyfiken på vår nya sajt? – klicka här!



 


 

Nyheter i TANKARNA är ett digitalt nyhetsbrev från Nordens största företag inom området rekonditionering av IBC-containers. Utöver rekonditionering och återanvändning byter vi även ut begagnade, defekta eller ersättningspliktiga containerdelar mot nya. Vidare anpassar vi IBC:n efter dina önskemål, samt förstås; hämtar, lämnar och ser till att alla nödvändiga miljödokument görs tillgängliga. Med Nyheter i TANKARNA återkommer vi löpande med nyheter, fakta och intressanta reportage som rör IBC i synnerhet och ditt och vårt gemensamma miljöarbete i allmänhet.

Jonas Esping
VD, All-emballage AB



 

Är du inte rätt person för vårt nyhetsbrev men känner personer som är det? Vidarebefordra gärna detta mail till rätt person.
Eller är inte du ursprunglig mottagare av detta nyhetsbrev, men gärna vill ta del av fler IBC-nyheter i framtiden?
Prenumerera på nyhetsbrevet »



 

Tidigare Nyhetsbrev

APRIL 2011
”Spara pengar på
IBC-container”

OKTOBER 2011
”Statoil sparar med smart IBC-lösning”



 
 

All-emballage AB är Nordens största aktör inom området rekonditionering av IBC-containers. Bara i fjol hanterade vi över 40.000 IBC i vår moderna anläggning i Jordbro, utanför Stockholm. Specialutbildad och kunnig personal – både i anläggningen och ute på fältet – är en garanti för att varje återanvänd IBC-container blir ett plus i kundens resultaträkning. I vår presentationstrycksak ”Rena fakta om rekonditionering av integrerade IBC-containers” kan du läsa mer.

        



All-emballage AB
Lagervägen 4
136 50 JORDBRO
Tel 08–500 128 08

info@allemballage.se



Ointresserad av fler IBC-nyheter? Avanmäl dig här »


 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!