Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV OKTOBER 2019

Nu är hösten här på allvar! Har du inte redan tagit reda på om parasiterna kan bli ett problem för din häst i vinter så är det hög tid! Koliker brukar vara ett återkommande problem vintertid och bandmask kan vara en av flera orsaker. Forskning har visat att bandmaskförekomst är 16 gånger vanligare hos hästar som har kolik!

ANALYSER


Det finns en mängd olika analyser, hur vet man vilken man ska välja? Här kan du få hjälp och vägledning!


Du vet väl att vi även säljer en del hästprodukter? Framförallt har vi inriktat oss på veterinärvårdsprodukter som inte alltid är så lätta att få tag i. Ladda upp förrådet så att det du behöver finns hemma när olyckan är framme!


Vad gör man när provsvaret på odlingsanalysen visar på förekomst av stor blodmask?

Det är inte bara den häst som visar förekomst som behöver avmaskas, finns smittan på markerna kan även dom andra hästarna vara smittade, men kanske med larver som ännu inte börjat urskilja ägg, och då syns inte smittan i analysen. Får man inte markerna rena blir man inte av med problemet! Här hittar du allmän rådgivning och hjälp med hur du ska tänka för att få markerna rena igen.


Equippo lab samarbetar med FirstVet

FirstVet kan efter videosamtal med häst och djurägare, förskriva avmaskningsmedel baserat på hästens ålder, tidigare utförda behandlingar, smittryck, betes-rutiner samt individuellt resultat av träckprov som bifogas vid bokning.


Equippo lab

Box 24

745 21 Enköping

Tel. 0171-14 22 00

org.nr 556774-6531

info@maskkontroll.se

Följ oss på facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!