Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

 

2012-04-16

 

Från utanförskap till egen försörjning

När Vårpropositionen således presenteras idag är det med fokus på att öppna fler vägar till arbete. Hur har det gått hittills? Själv anser jag denna bild av minskande utanförskap vara viktigast - men också dessa som visa hur det går för Sverige i avgörande ekonomiska avseenden.

På området sänka trösklar vill jag åter lyfta fram reformerat försörjningsstöd, som finns med i propositionen, och som jag har skrivit om här.

Att införande av nystartzoner också finns med och närmar sig är viktigt. Om det har jag bl a skrivit här, här, här och här - samt haft seminarium i Riksdagen.

Rekommenderar även den omfattande utvärderingen av jobbskatteavdraget här.

 

Sverige stoppade EU-transaktionsskatt?

Väl underbyggd och flitigt framförd kritik, samt en tydlig svensk position från regeringens sida, mot förslaget om EU-skatt på finansiella transaktioner, verkar nu föra bort detta från dagordningen. Viktigt för europeisk tillväxt. Jag skriver om detta här och här.

Detta lär inte hejda EU från att försöka hitta nya "egna" intäktskällor. Ska tala på seminarium om detta här. Och den nya S-ledningen svajar i frågan - vad vill de?

 

"Stockholms tillväxt ställer krav på reformer"

Debattartikel här av undertecknad med ansatser för politikutveckling och reformer i vår snabbväxande storstadsregion.

 

Nordic Lessons in Success

Finska tankesmedjan Libera fångade upp och kortade av ett anförande av mig från Seoul och publicerade här.

 

Vems är pengarna?

Vad är pengar? Hur får de sitt värde? Vems är pengarna? Kunde inte låta bli att ställa dessa centrala frågor - och besvara dem - i en Riksdagsdebatt om inkomstskatt. Kan ses här (Youtube).

 

"Spännande, smart, svåra prov"

I Tidningen NU recenseras min barnbok av chefredaktören och hans 9-årige son här.

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev. eller synpunkter på detsamma, är välkomna och skickas till johnny.munkhammar@riksdagen.se.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!