Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 


Nyhetsbrev april 2012

Nu är alla landsting utom ett, 272 kommuner och ett hundratal privata verksamheter anslutna till Senior alert. Ni gör alla ett fantastiskt arbete!

Våra nyhetsbrev kommer från och med idag skickas ut till samtliga av våra användares e-postadresser.
Vi skickar ut maximalt ett nyhetsbrev i månaden. Vårat mål är att summera våra viktigaste nyheter i nyhetsbreven.
Ni kan när som helst avanmäla er från våra utskick genom att klicka på länken längst ner i våra nyhetsbrev.


Kom med på Senior alert inspirationsdag – ”Vi lär av varandra” tisdagen den 8 maj

För att lyfta fram allt bra som görs runt om i Sverige och låta oss inspireras anordnar Senior alert en inspirationsdag i Huskvarna. Dagen är kostnadsfri. Programmet innehåller föreläsningar, posterpresentation och möjlighet att fråga och samtala med de som arbetar med Senior alert.

Föreläsningar

  • Att arbeta med förbättringar i vardagen utifrån Senior alert.
  • Biologiskt åldrande och dess konsekvenser.
  • Senior action! Den äldre personens delaktighet i prevention.
  • Utvecklingskraft - Senior alerts registerhållare inspirerar. 

Posterpresentationer - "Vi lär av varandra"

  • För att dela med oss av hur man arbetar med Senior alert inom olika verksamheter, så önskar vi att alla verksamheter som kommer till inspirationsdagen tar med sig en enkel handskriven poster som handlar om hur just ni arbetar med Senior alert. Vi redovisar postrarna för varandra i cirka 10 minuter per verksamhet, i små grupper.

Andra programpunkter under dagen

  • Fråga medarbetarna i Senior alert; om registret, munhälsa, rapporter och statistik, utbildningar, era organisationsträd eller annat som du vill veta.
  • Träffa Senior alerts telefonsupport, webbutvecklare och statistiker.
     

Ta del av detaljerat program och anmäl dig nu på denna sida.
 

Extra satsning 2012- Senior alert i särskilt boende och korttidsenheter
Under 2012 vill staten och Sveriges kommuner och landsting (SKL) lyfta fram vikten av att alla personer som bor på särskilt boende eller vistas på en korttidsenhet får en riskbedömning. Observera att som särskilt boende räknas även servicehus eller liknande där biståndsbeslut krävs för att få bostad.

1 oktober 2012 görs en punktprevalensmätning. De kommuner som då når målet att 90 % av de personer som bor på särskilt boende eller vistas på en korttidsenhet har erhållit en riskbedömning sedan 1 oktober 2011 får dela på en prestationsersättning om ytterligare 20 miljoner kronor (utöver de 35 miljoner som finns för alla kommuner att dela på). Läs mer om målet, överenskommelsen och prestationsersättning på denna sida.

Vad behöver din kommun göra för att nå målet – 90 %? Kommer din kommun vara en av de kommuner som får dela på dessa extra 20 miljoner kronor? Hör av dig till Senior alert för samtal kring hur vi kan stödja er.


Webbhandledning

Nya datum finns nu på hemsidan!

Vill du veta hur man registrerar i Senior alert? Har du funderingar på hur man arbetar förebyggande för äldre på strukturerat sätt? Vill du få koll på vilka rapporter som finns i Senior alert? Undrar du vad ROAG och munhälsa i Senior alert är för något? Vill du lyssna på information och kunna ställa frågor om dessa ämnen?

Då är webbhandledning något för dig! Varje vecka kan du vara med på och lära dig mer om dessa områden på webben. Det är enkelt och tar bara en timma per utbildning. Det enda du behöver är en dator och en telefon (men använd inte högtalartelefon). Läs mer och anmäl dig på denna sida.


Nyheter i Senior alert
I registret pågår nu flera förändringar ”som rör olika administrativa delar, bland annat hur olika organisationsträd är uppbyggda. På registrerande nivå måste enhetens juridiska huvudman anges – dvs. offentlig eller en privat huvudman. På statistiknivå för landsting respektive kommun kan nu avidentifierad data tas ut för både offentliga och/eller privata huvudmän.


Hur kommer man igång med Munhälsa och ROAG ?
Det extra riskbedömningsinstrumentet ROAG finns tillgängligt i Senior alert om din huvudman önskar få tillgång till denna. Senior alert rekommenderar att riskbedömning av munhälsa blir en lika naturlig del som riskbedömning av fall, trycksår och undernäring. ROAG är dock inte obligatorisk att göra på varje enskild person.

Har du frågor?

  • Webbhandledning om munhälsa och ROAG – snabbt och enkelt
  • Läs mer på www.senioralert.se

Har din verksamhet aktiverat ROAG i Senior alert?
Om inte – kontakta Senior alerts support.
Även om hela verksamheten aktiverat ROAG är det inte obligatoriskt att använda ROAG för varje enskild person.


Hjälp oss att kunna nå alla som använder Senior alert
För att vi ska kunna nå ut med ny information till så många användare som möjligt i Senior alert behöver vi er e-postadress. E-postadressen skrivs in i Senior alert när du är inloggad under ”Administrera – Min profil”. Uppdatera profilen när du fyllt i uppgiften. Påminn gärna era kollegor!


Har ni några frågor?
Var vänlig och kontakta oss.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!