Nyhetsbrev från Sardinia Focus. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka på raden längst ned.

KALENDARIUM 2012-2013

Sportevents, festivaler, kulturarrangemang

Foto: Yacht Club Costa Smeralda. Bilden visar en Rolex Swan Cup på Costa Smeralda.

Söker du sportevents, mat & vinfestivaler, traditionella firanden eller kulturarrangemang?

 

Sardinia Focus har nu gjort ett kalendarium med de viktigaste händelserna under året och en bit in i 2013. Vi kommer successivt uppdatera kalendariet. Här ges information om datum, plats, länk till hemsida, karta och en kort beskrivning av arrangemanget.

Vad sägs t. ex om firandet av tonfiskens dag, "Girotonno", på Isola di San Pietro?

Carloforte är en by på ön San Pietro utanför Sardiniens sydvästkust. Här domineras näringen av fisket och exporten av tonfisk. Varje år firas tonfiskens dag där man under några dagar kan smaka alla möjliga varianter av tonfisk och samtala med  gastronomer och andra matintresserade.

På Sardinien körs ett berömt rally, Rally Costa Smeralda, som i år äger rum den 25-26 augusti. Rally Costa Smeralda är en av de stora tävlingarna inom rallysporten.

På Costa Smeralda arrangeras även regattor för segelbåtar, se t. ex. Audi Sardinia Cup i juli. I Golfo Aranci arrangeras ett lopp för cyklister, Giro di Sardegna, som går av stapeln i april.

Det är tätt mellan helger och religiösa festligheter på Sardinien. Under hela året ordnas festivaler till något helgons ära eller med ursprung i jordbrukets årstidscykel. Hit hör t. ex. karnevalen i februari som firas på hela Sardinien.

I Marmoiada är firandet extra intressant med sitt tåg av mamuthones - fårskinnsklädda män med ansiktsmasker och stora kobjällror fästa vid kroppen. Ett par hundra mamuthones dansar, sjunger och vandrar ut ur staden. Karnevalen är ingen religiös högtid utan har förkristna anor. Mamuthones sägs representera allt det mörka och onda som skall drivas ut för att våren skall komma. I Museo delle Maschere Mediterranee i Marmoiada visas masker och riterna förklaras.

För mer informtion om Sardinia Focus, besök vår hemsida www.sardiniafocus.com.

La Cavalcata Sarda i Sassari, en av alla traditionella fester på Sardinien med hästkapplöpning, folkdräkter, uppvisningar etc.

Boende på Costa Smeralda och Cala Gonone

Lokal hantverkstradition och modern komfort

Resort i Cala Gonone ordnar utflykter


För boende på Costa Smeralda med anledning av Giro di Sardegna, rekommenderar vi Piccolo Pevero ***.

Hotell Piccolo Pevero ligger i hjärtat av Costa Smeralda. Med bara 60 meter till stranden, nära Porto Cervos nattliv och Pevero Golf Club, är hotellet mycket centralt beläget.

Hotellet kombinerar genuina traditioner med modern komfort i lugn och vilsam miljö. Arkitekturen är enkel men elegant i för området traditionell byggnadsstil.

Läs mer...


För boende all inclusive rekommenderar vi Hotel Parco Blu **** och Cala Gonone Beach Village i Cala Gonone.

Båda hotellen har hög standard och det finns olika typer av boenden att välja mellan.

Husen är omgivna av en stor park, swimmingpool, fotbolls- och tennisplaner, en amfiteater samt privat strand. För barn och ungdomar ordnas olika aktiviteter. Hotellen ordnar även utflykter i området med båt, till häst eller fots.

Läs mer...

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev eller för att vi tror att denna nyhet kan intressera dig. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!