Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Till Riksdagen 2010, Facebook, Twitter eller European Enterprise Institute.

2009-11-09

Den avslöjande muren

Idag för 20 år sedan föll som bekant Berlinmuren, som kommunisterna i öst hade rest 1961, i syfte att hindra människor från att fly från deras paradissamhälle. Miljoner människor grät över sin nya frihet. I väst förlorade vänsterns Åsa Linderborg hoppet om en bättre framtid, och Björn Elmbrant undrar om det blev bättre.

"Vi borde älska kapitalismen"

Michael Moore har gjort en film om mycket han inte gillar här i världen och pekar ut kapitalismen som orsak till det hela, trots att det oftast är tvärtom. Jag skriver i Aftonbladet om att kapitalismen är världens mest bespottade underverk. Kan läsas här.

"Vinstkritikerna hotar välfärden"

Välfärdföretag levererar bättre välfärd än offentliga enheter, bland annat för att de får sträva efter vinst. Jag utvecklar hur det går till, och beskriver vad som händer om denna möjlighet begränsas. Detta i en debattartikel i Dagens Samhälle. Läs här.

Kebnekaisegruppen

Det är namnet på ett forum för kreativa tänkare som vill utveckla idéer för ett innovativt, dynamiskt och öppet samhälle. Nu finns även en sajt, bland annat med filmer. I den senaste utvecklar jag några idéer om att det ska vara kul att jobba - länge. Här finns webben.

"Skatteutjämningen bromsar utveckling"

Med anledning av en ny rapport från Stockholms Handelskammare har jag kritiserat den rådande skatteutjämningen, i en debattartikel i Svenska Dagbladet. Kommuner med god tillväxt bestraffas, vilket betyder att goda reformer motarbetas. Ett sådant system måste avvecklas. Läs här.

Provval

Ända till den 20 november har medlemmarna i Moderaterna i Stockholms län möjlighet att rösta på de kandidater de vill se på valsedlarna. Här är min formella presentation. Och här är en film där olika auktoriteter yttrar sig om mig.

Inflytelserik blogg

En sajt mäter bloggars inflytande. Endast två procent av landets bloggar uppges ha mer inflytande än min. Alltid en början. Se här.

Citatet

"Generella skattesänkningar är ett slöseri med gemensamma resurser."

Thomas Östros, i samband med s-kongressen. Kommenteras av Robert Gidehag, VD i Skattebetalarnas Förening, och undertecknad i Dagens Industri. (Ej på nätet, men återgivet här.)

Hälsonytt

Imorgon inleds min cancerbehandling. Men jag lär inte försvinna. Here we go!

Synpunkter

Idéer och synpunkter är mycket välkomna, liksom att tipsa andra att prenumerera. Kontakt: johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!