Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

 

2012-03-27

 

Friare, rikare och bättre

I många anföranden, debatter och artiklar har jag lyft fram Sveriges omfattande liberaliseringar de senaste 25 åren och deras goda effekter - väl belagda av tunga källor. Lite mer här. Även socialdemokraterna har varit med på flera steg, vilket de inte borde göra allt för att dölja. Svenska Dagbladets genomgång i helgen var tydlig.

 

Fortsatta liberaliserande reformer

Det moderata s k Sverigemötet blev ett bra startskott för viljan att fortsätta reformera, och arbetet i de olika arbetsgrupperna. En del reaktioner på detta omfattande analys- och utvecklingsarbete är udda; det anses att de  nya reformförslagen redan borde finnas, som kom de från himlen. Jag besvarar lite frågor här.

 

Internationellt genomslag

Efter min resa i Sydkorea och dess genomslag, inte minst i media, fick jag frågor om tidigare insatser. Som författare och föreläsare har jag gjort många liknande. Här sammanställs anföranden från bl a London, Washington DC, Bryssel, Wien, Bratislava, Oslo, Rom, Paris, Bukarest, Vilnius, Tbilisi, Ljubljana, Prag, Köpenhamn, Amsterdam - samt klipp från världens ledande medier och möten med presidenter och premiärministrar.

 

Välkommen!

Den 11 april arrangerar jag ett seminarium i Riksdagen med bl a professor Magnus Henrekson, som i en ny bok med Andreas Bergh har gått igenom forskningens slutsatser av varför det går bra för Sverige. Läs mer här.

Den Kommission för jämlik vård, som Lif har tillsatt och jag ingår i, har ett intressant seminarium den 30 mars, mer här.

 

"Säregen, kittlande, modern"

Så beskrivs min barnbok, Skuggan och det mystiska dokumentet, i tidningen Kanalen (s. 12). Skribenten understryker också följande: "Att våga, bejaka sin fantasi, ha goda vänner och stark tro på sig själv är självklara ingredienser." Kan beställas bl a här som Påskläsning!

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev. eller synpunkter på detsamma, är välkomna och skickas till johnny.munkhammar@riksdagen.se.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!