Nyhetsbrev från Sardinia Focus. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka på raden längst ned.

Sardinia Focus på TUR-mässan

Dorgali kommun ny samarbetspartner

 

Sardinia Focus har hittills mest skrivit om landskapet Gallura på nordostsidan med sin berömda kuststräcka Costa Smeralda. Arzachena kommun trodde tidigt på Sardinia Focus och har varit en god samarbetspartner under flera år. Tillsammans har vi ställt ut på TUR-mässan i Göteborg två gånger.

Under 2012 koncentrerar vi oss på de centrala delarna av Sardinien som vi tror har mycket att ge svenska besökare. Dorgali kommun är först ut och är vår nya samarbetspartner. En delegation på tio personer från kommunen besöker TUR-mässan 22-25 mars. Det är personer som själva driver hotell, agriturismon eller arbetar inom turismbranschen. De önskar ha kontakt med arrangörer, reseledare, journalister och övriga med intresse för denna del av Sardinien.

Dorgali ligger i provinsen Nuoro i centrala Sardinien vid östra kuststräckan och är främst känd för sitt hantverk. Staden ligger inte långt från Golfo di Orosei och kustsamhället Cala Gonone med sina vackra vita sandstränder och undervattensgrottor.

För mer informtion om Sardinia Focus, besök vår hemsida www.sardiniafocus.com.

Blickpunkt: Cala Gonone, Dorgali kommun

 

Golfo di Orosei - en del av en nationalpark

Oroseibukten, Golfo di Orosei, sträcker sig längs Sardiens östkust och utgör den marina delen av en nationalpark, Parco nazionale del golfo di Orosei e di Gennargentu.  Det är Sardiniens största nationalpark och en av öns absolut vackraste platser. Här kastar sig Gennargentus höga bergskammar brant ned i havet och skapar en dramatisk vy sjövägen. Denna stora och naturligt formade amfiteater var tidigare isolerad från inlandet på grund av de höga stenvallar som under århundraden gjorde den otillgänglig för besökare landvägen. I dag finns en tunnel genom berget som gör det möjligt att åka dit med bil. Det skådespel som naturen bjuder på i slutet av tunneln där landskapet öppnar sig är häpnadsväckande.

Orörd natur och gammal kultur

Den totala avsaknaden av bebyggelse och vägar gör denna nationalpark till en av de mest intressanta platserna ur miljö- och natursynpunkt. Det är en plats som genom årtusenden har bevarats från människans avtryck. Vissa platser är tillgängliga endast till fots. Hyr gärna kajak för att tyst glida genom vattnet och upptäcka de marina grottorna!

Dorgalis landsbygd kännetecknas  av en kulturbygd som har förskönats av människors verk: de karaktäristiska  djurfållorna av sten och trä som används av fåraherdar, de många kyrkorna som vittnar om bygdens starka religiösa traditioner och det heligas mysterium.

Dorgali hantverkarnas stad

Med sin 225 kvadratkilometer stora yta är Dorgali en av de största kommunerna på Sardinien och en av de intressantaste tack vare det varierade landskapet. Det kristallklara vattnet i Golfo di Orosei och de oförstörda bergen i Supramonte utgör ett avundsvärt naturarv.

Läs mer ...

Monte & Mares - lantgårdsturism

Hotell San Fransisco i Cala Gonone


I området kring Dorgali – Cala Gonone på Sardiniens östkust finns en organisation, Monte & Mares, som samlar en grupp av agriturismon under gemensamt tak.

Från Monte & Mares webbplats finns länkar till varje agriturismo där mer information ges om varje enskild gård. Videofilmer presenterar företagens gårdsproduktion och ägarna berättar om filosofin bakom lantgårdsturism. Dessa filmer är på italienska men kan ge en god uppfattning även för den som inte förstår språket.

Läs mer...


Centralt i Cala Gonone ligger detta charmiga hotell med närhet till stranden och utsikt över Gulfo di Oroseis turkosblå vatten.  De höga dramatiska bergen i fonden ramar in scenen.

Hotel San Francisco är nyligen renoverat men med bibehållen karaktär av ett äldre familjeägt hotell. Varje rum är omsorgsfullt möblerat med största hänsyn tagen till lokala hantverkstraditioner i valet av tyger och detaljer. Hotellet är handikappanpassat och har hiss. Rummen har luftkonditionering, satellit-tv, telefon och minibar.

Läs mer...

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev eller för att vi tror att denna nyhet kan intressera dig. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!