Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

 

2012-03-14

 

Barnfattigdom

Idag kom Rädda Barnen med en ny rapport om barnfattigdom i Sverige, som visar situationen fram till och med 2009. Då kan en viss ökning noteras jämfört med 2008, även om den lånsiktiga trenden är en stor minskning. I den mer detaljerade statistiken ser vi att problemet i huvudsak rör utrikes födda. Lösningen heter därmed i hög grad arbete och integration. Mer om det här och här.

 

Den framgångsrika flickans framtid

I en Riksdagsdebatt om inkomstskillnader gjorde jag ett rätt annorlunda inlägg, som utgår från en person snarare än breda statistiska mått. Kan ses på Youtube här. Gav inspiration till en debattartikel i Aftonbladet här.

 

Stort intresse i Sydkorea

Min vecka i Sydkorea fylldes av anföranden, mediemöten, rundabordssamtal - och tid med min medföljande familj. Imponerande land och stad, på något decennium har mycket hög tillväxt fört dem från fattigdom till rikedom. Seoul - högteknologiskt, dynamiskt, rent, säkert. Lärorikt.

Här är liten text om besöket med länkar till anförande och ett flertal medieklipp.

 

Politikutveckling

Som bekant leder jag politikutvecklingen för Moderaterna i Stockholms län. Nu tar Moderaterna även på riksnivå nya tag för att utforma nya och välgrundade reformidéer. Detta skrev Fredrik Reinfeldt om här. Jag ingår i den förstnämnda, ekonomisk-politiska, gruppen. Båda dessa utvecklingsarbeten är högt prioriterade för mig. 

 

Mer lokalt

Det är årsmötestider och jag har varit talare hos Moderaterna i bland annat Täby och Botkyrka. Medverkade också i Radio Moderat i norrort med Riksdagskollegan Karin Enström. Viktiga möten och kontakter.

 

Tips!

The Economist Intelligence Unit och Citigroup har sammanställt ett index av "Världens bästa städer". Stockholm kom på plats 20. Värdefullt som input till vad som skapar framgång. Läs här.

En bild som säger mer än tusen ord - som motbevis till kapitalismens påstådda kris. Se här.

Mycket koncis text om liberala idéer av mig här, sid. 9.

Här kommenterar och rekommenderar 12-årige Oskar min barnbok.

 

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev. eller synpunkter på detsamma, är välkomna och skickas till johnny.munkhammar@riksdagen.se.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!