Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Till Riksdagen 2010, Facebook, Twitter eller European Enterprise Institute.

2009-10-29

Ny film: Därför riksdagen

Nu inleds provvalet, där medlemmarna i Moderaterna i Stockholms län får välja vilka av de 55 kandidaterna de stödjer. Min officiella presentation på moderaternas hemsida kan läsas här. Lagom till detta presenterar jag idag en ny film där jag utvecklar varför jag kandiderar. Den kan ses här.

I TV4 om åkomman

I måndags medverkade jag i TV4 i en intervju om min cancerdiagnos. Jag ville berätta hur det står till och ta upp de tankar som blir så centrala när något sådant händer. Inte minst ville jag också understryka att jag tänker vinna kampen. Se programmet här.

I Blått: Det handlar om idéer

I MUF:s tidning Blått medverkar jag med en längre artikel som utvecklar hur bara idéer i grunden kan förändra ett samhälle, och med ett personligt perspektiv om hur Sverige har förbättrats under mina 35 år. Läs artikeln här (pdf, s. 21-23).

"Dags för helt ny arbetsrätt"

Mathias Sundin, riksdagskandidat för Folkpartiet, och jag, utvecklar i en debattartikel varför lagstiftningen på arbetsmarknaden behöver förändras. Men framför allt fokuserar vi på att det inte räcker med att peta i det som finns - vi borde införa något helt nytt. Läs artikeln här.

Kulturella olikheter bra för ekonomin

Återigen tackar jag Niclas Berggren, med hans inspirerande blogg, för tips om spännande forskning. Den här gången om att kulturella olikheter i ett samhälle har positiv inverkan på produktiviteten. Läs här.

Kapitalism hindrar krig

Vilket är det säkraste sättet att hindra väpnade konflikter? Demokrati, brukar det sägas. Nu visar en ny studie att ekonomisk frihet har ett ännu starkare samband med fred. Läs mer här. Vågar man hoppas att detta påverkar nästa års val av fredspristagare?

Citat

"Jag har varit med så himla länge."

Mona Sahlin, arbetsmarknadsminister 1990-91, intervjuas bl a om varför hon kan förnya s-jobbpolitiken.

Synpunkter

Idéer och synpunkter rörande detta nyhetsbrev är välkomna, liksom att tipsa andra att prenumerera. Kontakt: johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!