Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 14

Kompetens och omvärldsbevakning

Det blir allt mer viktigt att man hänger med om vad andra gör inom samma bransch och område som man själv jobbar med.

Jag har skrivit om ITIL 4 tidigare i detta nyhetsbrev och det är absolut ett sådant område som man bör sätta sig in i. Här har man samlat det senaste inom Service Management (tjänste hantering) från många olika företag och organisationer runt om i hela världen och vävt samman det med forskning och utveckling inom akademin. Det har bland annat fått som konsekvens att man förespråkar ett agilt arbetssätt. Men hur bygger man en effektiv organisation samtidigt som det ska vara en utvecklande och trevlig arbetsplats? Det är nog det sistnämnda som kommer att avgöra om man lyckas eller ej och det är inget som är givet eller som man får gratis bara för att man börjar arbeta mera agilt.

Support Services Institue är en intresseorganisation för hela supportbranschen i Sverige med många nätverk från norr till söder. Det är också en plattform med utbildningar och konferenser för att öka möjligheten för omvärldsbevakning samt för samverkan mellan leverantörer. 

Är man mer intresserad av ITIL 4 och särskilt hur det påverkar de produkter & tjänster som vi supporterar inom t.ex. en Servicedesk så finns det ett kostnadsfritt frukostseminarie i Stockholm som man kan boka sig på. Liknade seminarier är jag med och kör runt om i landet. Bl.a så är jag med på en konferens i Borås den 18 september som tar upp olika frågor kring Digital tjänstehantering och innovation. Mer info finns på denna länk: ITSM-Borås.

Länk till frukostseminariet: ITIL 4 för Servicedesk

Nedan beskriver jag några av de olika utbildningar som vi kan erbjuda.

Utbildningar för supporten

Både chefer och medarbetare behöver ständigt utvecklas och få ta del av utbildning och möta andra som har samma situation.

Certifierad Supportchef

Detta är en helt ny utbildning som håller på i 6 dagar där man får träffa andra chefer i samma situation 3x2 dagar. Man får träffa kunniga lärare inom olika områden och ledande expertis som delar med sig av sina kunskaper. Man får under utbildningen även delta i ett projektuppdrag som ligger som grund för själva certifieringen. Mer information om denna utbildning finner du på länken Certifierad Supportchef.

Support center Team Leader

Som teamleader behöver man ha många skills för att klara sina uppgifter. Det är ofta teamleadern som får leda olika förändringar och vara med och utveckla verksamheten, samtidigt som det dagliga ska fungera utan problem. Man har mycket kontakt med alla sina medarbetare och ska finnas till hands för alla de olika behov som finns i gruppen man leder. 

Mer information finner du på länken: Suppor Center Team Leader

ITIL 4 för Servicedesk och kundkommunikation

Dessa båda utbildningar är mest lämpade för att köra som interna utbildningar för en hel grupp eller avdelning.

ITIL 4 för Servicedesk handlar om hur man ser på service och värdeskapande i en support eller Servicedesk. Man får många tips och kunskaper hur man skapar effektivitet och en kundvänlig organisation. Man får också verktyg för att kunna öka och förbättra sitt samarbete med andra interna avdelningar och enheter. 

Mer information finner du på länken: ITIL för Servicedesk

Effektiv kundkommunikation innehåller alla de områden som handlar om att kommunicera bättre och effektivare med kunden. Det kan vara hur man ställer frågor på bästa sätt, hur man hanterar en "svår" kund osv.

Mer information finner du på länken: Effektiv Kundkommunikation

Nyhetsbrevet

Här finner du tips, länkar och du får ta del andras erfarenheter.


SSI-nätverken

Vi har SSI nätverk för Servicedesk och Kundservice över hela landet från norr till söder. Läs mer här om kommande och tidigare nätverskträffar.


Utbildningar

SATSA PÅ DIG SJÄLV OCH DINA MEDARBETARE!

Här finner du supportbranschens bästa utbildningar,  som SSI erbjuder. De flesta som "öppna utbildningar" samt flera som internanpassade. 

Veckans tips:Support Center Analyst som går i Stockholm och Göteborg.


Konferenser & Event

ITSM-Borås om ITIL 4 /Digital innovation

Det här är en rikskonferens för den som vill fördjupa sina kunskaper inom ITI 4 och Digital innovation. Välkommen den 18 september.

Se program

IT-support i fokus

Den 14-15 november kör vi konferensen för 26 året i följd. Temat är "Servicedeskens roll i kedjan för att skapa maximlat kundvärde" Programmet presenteras inom kort. Vi ses på Sheraton i Stockholm!


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!