Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

Håll dig à jour med vuxeninstitutets verksamhet!

Vi har länge funderat på att skicka ut ett e-nyhetsbrev till våra kursdeltagare och nu är det första här! I nyhetsbrevet kan du bl.a. läsa om vad som är på gång hos oss, läsa om olika kurser, delta i tävlingar och få inspiration. Vi hoppas att nyhetsbrevet ska vara till glädje för dig. Ge gärna önskemål om vad du skulle vilja läsa om i kommande nyhetsbrev!


Utlottning av boken "Paulúns GI-frukost"

Delta i utlottningen av Fredrik Paulúns bok "Paulúns GI-frukost". Bland alla som "gillar" Vuxeninstitutets facebooksida senast 19.2 lottar vi ut en signerad bok. Fredrik Paulún kommer och föreläser till Närpes  tors 23.2 kl 18.30. Vi ringde upp honom och ställde några frågor. 

Hej Fredrik! Hur kom du på LCHQ-kosten? 
Jag utvecklade den genom att forma en kost med lägre kolhydratintag utan att ta bort kolhydraterna helt. Dessutom är det nyttiga fetter och massor av antioxidanter så det är en kost som även är bra för hälsan. 
Vilken träningsform är din favorit?
Styrketräning kombinerat med jogging!
Har du nån dold talang? Jag är bra på datorspel
Vi ses snart i Närpes! Välkommen!


Tantvisdom, lycka och livsglädje

Maria Österåker är ekonomiedoktorn från Veikars som har skapat tanthysteri genom sin bok Kvinnor och kakor längs Kyroälv. Maria säger att många av oss saknar förmågan att stå stadigt med fötterna på jorden och inse att vi ska gräva efter lyckan där vi står. En förmåga som blir allt viktigare i dagens turbulenta värld med många roller och måsten. Tanterna i hennes bok besitter tantvisdom på hög nivå. I sin föreläsning berättar Maria om sina samtal med bl.a. Vera, Anna-Mi och Astrid. Vilka råd vill de ge oss på vår egen resa från kvinna till tant? Hur får man ett lyckligt äktenskap? Vilka råd vill de ge dagens småbarnsföräldrar? Har de någonsin bantat? Och när kommer vi att börja känna oss gamla? I samband med föreläsningen bjuder vi på kaffe och kaka. Här får du redan nu ett recept ur boken.

Tantvisdom, lycka och livsglädje 009804
Tis 6.3 kl 18.30-20.00 i Söff
Anmälan senast 21.2


Sega Gubbar - en av årets kurser
Sega gubbar är en av de 306 pågående kurserna.
Den var en av höstens nyheter och 15 pigga gubbar träffas varje vecka för att ta del av olika motionsaktiviteter. Hittills har de bl.a. prövat på stavgång, skidat och badat bastu, simmat, bowlat och lyssnat på föreläsningar. De har också varit på utflykter till Bölebergen, Risnästräsk och Finby gammelbro.
Är du intresserad av denna eller någon annan av de pågående kurserna, kontakta kansliet!

   

 

  

Tre frågor till
Yvonne Nylund-Fagerstedt

Värd för festen 009833
Tors 29.3 kl 18.30 i Stadshuset
Anmälan senast 15.3

1. Vad är det viktigaste att komma ihåg då man är värd för en fest?
Att vara uppmärksam i mån av möjlighet mot alla gäster. Vid t.ex. middagar uppmärksamma hedersgäster, se att man placerat gästerna rätt, skåla, hålla tal, umgås, trivsel etc.

2. Vad anser du gör en fest lyckad? "Väl planerat hälften vunnet". Det är viktigt att planera och förbereda ett evenemang eller en fest i god tid och med omsorg.

3. Vilken är den vanligaste etikettsregeln som man bryter mot? Det beror helt på vad som avses: är det hälsningen, dresskoden, bordskicket eller skämten. Det är svårt att peka ut en enda regel - det brister ofta i det mesta. Det är tillåtet att använda sunt bondförnuft.

Vi uppmärksammar Alla hjärtans dag genom att ge dig möjlighet att bjuda med en vän på lunchföreläsningen i Café Albert
tors 16.2 kl 11.45.
Gå två till priset av en! Anmälan här. Välkommen!


Konstverkstaden
Porträtt, modell, tryck och upcykling. Dessa kursblock kan du välja mellan på konstverkstaden i Söff. Klicka här för mer info.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 

 

 

 

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!