Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Analysbrev #40

Hej!

Nu är vi tillbaka med analysbrevet efter semester, sol och bad. Vi sammanfattar juni och juli som visar sig ha haft en bra tillväxt.

Det blir också en titt på hur olika det handlas i Sveriges e-handelsbutiker under de olika veckodagarna.


Sommarens e-handel

Juni gick bättre än förväntat

Det blev inte några extremtemperaturer i juni månad så kunderna verkar inte ha glömt bort att shoppa för att istället vallfärda till stranden. Vi väntade oss att juni kanske inte skulle ha så stark försäljningsökning med tanke på att maj levererade en tillväxt på hela 14 procent. Men intäkterna ökade ändå 10 procent i juni jämfört med samma period förra året.

Antalet order ökade med 5 procent.

Ännu starkare siffror för juli

Trots att vi i juli hade åtminstone en vecka med högre medeldygnstemperatur än normalt, så var ökningen högre än för månaden innan. Intäkterna ökade med hela 15 procent och antalet order med 12 procent jämfört med juli i fjol.


Snittordervärdet varierar under veckans olika dagar

Nyligen skrev vi på Ehandel.se om hur shoppingvanorna har ändrats något. Måndagen är inte längre "den bästa" e-handelsdagen.

Läs även: Är måndagen fortfarande den bästa e-handelsdagen?

När vi gräver vidare i vad som skiljer de olika veckodagarna åt hittar vi en annan intressant skillnad. Med statistiken från Ehandel.se Analytics kan vi se att snittordervärdet håller sig stabilt under vardagarna med några tiors differens. Men under helgen sjunker det med över 12 procent, 164 kr, jämfört med torsdagen som har veckans högsta värde när vi tittar på snittet för 2018.


Statistiken i analysbrevet kommer från vår statistiktjänst Ehandel.se Analytics med cirka 400 medlemmar, där man som e-handlare gratis kan bli medlem för att jämföra sin egna butik med sin bransch eller hela Sveriges e-handel.

Tack!

Tack för att ni läser analysbrevet.
Vi hörs igen om en månad!

Joakim Andersen - Indexansvarig

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!