Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Maj 2012

Utvecklas med ditt företagande

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vårt fokus är framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.


Månadens förebild - Britt Eckerbom

Britt är väl medveten om vikten av nätverk och vid en sammankomst på Handels träffade hon Margareta Neld. Britt har haft flera styrelseuppdrag, både formellt i sin roll som ekonomichef, men även i andra ideella sammanhang och nu är Britt styrelseledamot i 1,6 miljonerklubben. Britt tycker om att vara med och påverka och bidra med sin kunskap och blev därför genast intresserad av Women In Progress verksamhet, där hon nu både deltagit vid styrelsenätverket och ingår i vår pool för styrelsekandidater.

Med över 30 års erfarenhet som CFO/ekonomichef inom flera större koncerner, varav mer än 10 år som interim CFO på flera storföretag, bestämde sig Britt för att använda sin operativa erfarenhet inom ekonomiområdet. I höstas startade hon Interimia Financial Consultants, som erbjuder företag kvalificerade ekonomikonsulter under t ex personalbyten och som förstärkningsresurser. Att använda sig av interimspersonal kan också vara ett sätt att bredda sin kompetensbas, få nytt blod i organisationen och nya tankesätt.

-  Interimsuppdrag är ett relativt nytt begrepp i Sverige, men min erfarenhet var att det fanns ett stort behov hos företagen. De behövde en samarbetspartner som själv varit en operativ ekonomichef, som förstår hur det fungerar och vilken specifik kompetens som är nödvändig vid olika förändringsprocesser.

Under sin verksamma tid hade Britt hunnit etablera ett stort nätverk och visste vad många efterfrågade. Det som lockade var friheten med att vara egen företagare, nya utmaningar och att få inspirera andra konsulter samt den personliga utveckling som detta medförde.

Vad krävs då för att lyckas? Britt valde att göra sin hemläxa ordentligt genom ett gediget förarbete, där hon noga undersökte marknaden, hur konkurrenter var etablerade och utifrån det avgränsade hon sin verksamhet. När bolaget var igång följde Britt en konkret genomförandeplan med lång- och kortsiktiga mål, för att lättare kunna följa planerad omsättnings- och resultatuppföljning. Förarbetet har gett henne en stor en trygghet att hon är på väg mot rätt håll – vilket är enligt plan!

Text: Ulrika Freidlitz


Stärk din roll som affärskvinna, 3 maj i Malmö
Women In Progress har tillsammans med Skandia och Mercuri Urval nöjet att bjuda in dig till ett seminarium. Syftet är att stärka din roll som affärskvinna. Vi bjuder på spännande och intressanta diskussioner samt något lätt att äta och dricka.
Datum: Torsdagen den 3 maj
Tid: Klockan 16:30 – 19:00
Plats: Södergatan 22, Malmö
Seminariet är kostnadsfritt Läs mer

"Hur tänker du egentligen?" Seminarium om axiologi, 29 maj i Stockholm
Välkommen till ett halvdagsseminarium med en av världens främsta forskare kring hur vårt tänkande fungerar. Läs mer.
Datum: Tisdagen den 29 maj
Tid: kl. 9–12, med efterföljande lunch.
Plats: Sjöfarthuset, Skeppsbron 10, Stockholm

Nytt Styrelsenätverk i Göteborg
Efter sommaren startar vi ett nytt styrelsenätverk i Göteborg. Det finns fortfarande några platser kvar. Läs mer

Ny omgång av Styrelsekraft
Vill påminna dig om att söka till den nya omgången av Styrelsekraft med uppstart hösten 2012, sista ansökningsdag är den 30 april. Läs mer.

Grattis
Meta Ryderstedt som har blivit vald till styrelseordförande i Alltransport i Östergötland AB

Ingrid Atteryd Heiman som har blivit invald  som ordinarie styrelseledamot i Ellen AB

Tuija Geelnard som har blivit invald som styrelseledamot i Sveriges Elevfotografers Riksförbund - SER.


Är du intresserad kan du här läsa mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Bästa hälsningar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!