Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Januari 2012

En spännande ingång till styrelsearbete

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vårt fokus är framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.


Månadens förebild - Yana Chakarova, Associate på Novax

Yana hade arbetat några år när hon kände att hon ville vidare i sin karriär, frågan var bara hur det skulle ske. Via en nära vän som också jobbar inom finansbranschen blev hon rekommenderad att kontakta Women In Progress, vilket ledde till att hon gick deras karriärprogram inom Coachande Mentorskap. ”Jag ville ha en förändring och programmet blev som en katalysator som hjälpte mig att definiera vad jag själv ville uppnå, ta fram mina styrkor och hur jag skulle ta mig vidare framåt” berättar Yana.

Yana är en person som sätter stor tilltro till magkänslan och valde att bryta från familjetraditionen inom teoretisk- och kvantfysik, för att istället gå sin egen väg och läsa vidare till civilekonom. Hon ville ha ett arbete som kändes meningsfullt där hon både kunde använda sitt analytiska sinne och samtidigt träffa spännande och drivna människor. Därför tyckte Yana att investeringar var optimalt.

Yana menar att hennes tre år på Ernst & Young som analytiker inom Corporate Finance, var en utmärkt skola. Hon beskriver sig själv som en ytterst lojal person och det var ingen självklarhet för henne att byta arbetsplats för att gå vidare i karriären. Det som lockade med investeringsbolaget Novax, ett dotterbolag till familjeägda Axel Johnson AB, var kombinationen av att hon fick vara med i beslutsprocesser gällande nya investeringar och delta i den strategiska utvecklingen. På så sätt kunde hon växa både på det personliga och professionella planet.

-    Investeringar är spännande för att man inte bara investerar i en affärsmodell, utan i människan och entreprenören bakom affärsverksamheten, vilket tilltalar mig säger Yana.

Genom Novax arbete och engagemang i sina befintliga bolag får Yana en unik insyn i den strategiska utvecklingen av bolagen. I Yanas arbete ingår regelbundna möten med nya entreprenörer och bolag som behöver kapital. Genom dessa möten får hon ta del av hur olika företag arbetar och deras affärsmodeller, vilket ger en bred insikt och utvecklar hennes affärssinne. Yana sitter som protokollförare i Novax styrelse och tycker att det är väldigt roligt att vara med när de strategiska besluten fattas. På sikt vill hon också sitta med i externa styrelser.

Avslutningsvis ser Yana ljust på framtiden och menar att så länge som utvecklingskurvan är brant och jobbet känns roligt och utmanande är hon nöjd. Kan arbetsgivaren dessutom erbjuda internationella möjligheter, skulle hon gärna flytta. Att bo i New York är en framtida dröm!

Text: Ulrika Freidlitz, Sweeturnity


Nyfiken på Stockholms Affärsänglar?
Women In Progress har tillsammans med Stockholms Affärsänglar nöjet att bjuda in Dig till ett nätverksseminarium där vi får en presentation av hur Stockholms Affärsänglar arbetar. Tisdagen den 21 februari 2012 klockan 17.00 - 19.00, i Stockholm. Mer info finner du här...

Certifieringsutbildning april 2012
Här får du lära dig grunderna för ett professionellt styrelsearbete och fundera kring din egen roll som styrelseledamot. Styrelseutbildningen ges i samarbete med Styrelseakademien. Utbildningen äger rum den 18 - 20 april 2012, på Balingsholm Konferens & Kursgård utanför Stockholm. Mer info finner du här...

Runda bordssamtal
BoardNexus har under de senaste åren genomfört Rundabordssamtal där erfarna styrelseledamöter utbytt erfarenheter kring ett tema. Den 6 mars klockan 16.00-18.00 är temat strategiarbetet och den 22 mars klockan 16.00-18.00 ordföranderollen. Margareta Neld och Peter Sponbergs leder samtalen. Mer info finner du här.. För anmälan kontakta Margareta Neld, margareta@neld.se


Är du intresserad kan du här läsa mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Bästa hälsningar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!