Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Till Riksdagen 2010, Facebook, Twitter eller European Enterprise Institute.

2009-10-16

Längre liv med globalisering...

En ny studie av Andreas Bergh och Therese Nilsson visar att ju mer globaliserat ett land är, desto längre lever dess befolkning. Bara för att globaliserade länder också tenderar vara rika? Nej, sambandet gäller även låginkomstländer som är globaliserade. Läs mer här.

...och högre tillväxt med lägre marginalskatt

Det är möjligt att jag har berört ämnet förut. Rentav mer än en gång. Men en ny studie ger tydliga nya belägg: Tillväxteffekten av sänkta marginalskatter är stor. Det bör vi beakta i landet med högst marginalskatter i Europa. Börja med att avskaffa värnskatten. Läs mer här.

OECD-fel hotar telekomreformer

I en debattartikel i Computer Sweden kritiserar jag OECD för ett uppenbart felaktigt påstående med grund i ett metodfel, som ger sken av att fri konkurrens inom telekom inte ger lägre priser. Läs artikeln här.

Avskaffa presstödet

I en debattartikel i Resumé argumenterar jag för att regeringen snarast ska tillkännage att de vill avveckla dagens presstöd. EU-kommissionen har förklarat att det snedvrider konkurrensen och därmed är otillåtet, och Sverige bör inte dras inför domstol mitt under ordförandeskapet. Läs den här.

Den politiska talradion

Den moderate riksdagsledamoten Göran Pettersson driver denna radio och har där intervjuat ett antal namnkunniga personer. I veckan var det min tur - och vi talar om politik och principer. Lyssna här.

En friare arbetsmarknad

Resultatet på den moderata stämman av debatten om arbetsmarknad, och min motion om bland annat LAS, var en del nya ståndpunkter. Moderaterna betonar nu att arbetsrätten ska främja småföretagande och rörlighet. Riksdagsledamoten Ulrika Karlsson har nu lagt en riksdagsmotion om detta. Läs den här.

Nytt från European Enterprise Institute

Gå med i EEI:s grupp på Facebook här. Läs den senaste EEI BRIEF här, som visar att fattiga länder faktiskt inte alls har drabbats hårt av finanskrisen. Den senaste EEI Policy Paper finns här, och visar varför globaliseringen fortfarande är en god kraft.

Signatur!

Den som vill kan nu ha en snygg liten signatur längst ned i varje e-mail med stöd till min kandidatur till riksdagen. När man klickar på den kommer man till kampanjwebben. Se signaturen här. Har man Outlook installerar man den så här: Tools -> Options -> Mail format -> Signatures. Klistra in och OK.

Synpunkter

Idéer och synpunkter rörande detta nyhetsbrev är alltid välkomna och skickas till johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!