Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

 

2012-01-18

 

Nytt år och dito möjligheter

Mitt år inleddes med familjen i Kenya - kort betraktelse och några foton här. Nu dock åter på hemmaplan. På hälsofronten avslutades förra året positivt, nu gäller att fortsätta tills målet är uppnått. Jag ser mycket fram emot det kommande årets olika uppgifter och projekt!

Kunskapsseminarium om ekonomiska frizoner

Jag står värd för ett sådant nu på tisdag den 24 januari. Huvudtalare är Mark Prisk, minister i brittiska regeringen med ansvar för deras frizoner. Sveriges utreder som bekant frågan. Talar gör även Thomas Gür och Anders Johnson. Läs mer och anmäl dig här.

Skuggan och det mystiska dokumentet

Har fått idel positiva kommentarer till barnboken. Svenska Dagbladet skrev strax före jul att den "får barn att tänka" och att en "bättre julklapp är svår att hitta". I vilka bokhandlar den finns är oklart, men den säljs i vart fall på nätbokhandlar som AdLibris och Bokus.

"Eurons problem är politisk inblandning"

Skuldkrisen är ständigt aktuell. I inrikesdebatten vill många dra poänger på eurons roll i det hela. Jag gör ett försök att lyfta blicken och analysen något här.

Att citera Bastiat

I en rad artiklar har Dala-Demokraten påstått sig granska "nyliberalismen" i Riksdagen. En central kritikpunkt är att jag "helt öppet" har citerat den franske 1800-talfilosofen Frédéric Bastiat. Detta har bl a lett till startandet av en grupp på Facebook för alla som gärna gör detsamma. Mer om denna "granskning" här.

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev. eller synpunkter på detsamma, är välkomna och skickas till johnny.munkhammar@riksdagen.se.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!