Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 


TACK alla fantastiska prenumeranter 2011.

Hoppas verkligen att du som läser detta vill fortsätta prenumerera på TeaterVerkets nyhetsbrev.
Om 10 dagar är 2011 års medlemsskap slut och därefter startar ett nytt år, med nya andetag, ny fräschör och definitivt nytt engagemang. Är du sugen på att bli en del av föreningen? Kom på infomöte 30 januari kl.18!

Läs mer om medlemsantagningen här

Uppsamlingsträff för er som ska leda/delta i produktion 2012 men som missat höstens infomöten: imorgon, 22 dec kl.19.00, i samband med Julavslutningen.


En av TeaterVerkets pärlor

Magdalena Erixon är 26 år, bor (tillsammans med den här pärlan och två hundar) i Enskede och arbetar som administratörTeater Pero. Hon har varit medlem i TeaterVerket sedan 2008 då hon skådespelade och produktionsassisterade föreställningen "Älskaren", därefter har hon produktionslett och skådespelat i sitt drömprojekt "Closer" i två fullsatta omgångar. Sedan 2010 har hon suttit med i styrelsen och blev i årsskiftet 10/11 medlemsansvarig. Magdalenas väg in i teatern började med att hon, som 10åring, var statist på sin systers studentspex i Östersund och började därefter sätta upp egna pjäser på sin skola. Snart gick hon med i Teater Sythercopie i Söderköping och Kvartersteatern i Norrköping, figurerade i amatörfilmsproduktioner, fick huvudrollen i slutspelet i 9:an (i musikalen "Annie") och anställdes av Medeltidsveckan på Gotland samt agerade dramaledare åt ungdomar. Anledningen till att Magdalena började spela teater vet hon inte men gissar att det handlade om att hon hittade det hon brann för; kompisarna sportade och hade andra intressen, medan Magdalena hittade hem först när hon stod på scen. Tack vare personlighetsdragen strukturerad, lojal, ärlig och att hon är en ledartyp får hon ofta uppgifter bakom scen och just nu har hon ingen direkt längtan efter rampljuset utan prioriterar hellre tid till annat. Men lusten lär dyka upp, det lovar hon :)

Jag har drösvis med drömprojekt så det är inte ens idé att räkna upp dem då det skulle ta på tok för mycket plats. Inom TeaterVerket drömmer jag dock om att föreningen 2012 ska få blomstra av engagerade medlemmar som hjälper varandra och tar sitt ansvar. Det vore fantastiskt om det återigen fick bli mer av en plattform att mötas i, ta del av varandras kunskaper och tillsammans skapa produktioner där alla på något sätt får vara med och mindre av en 'lokal'/lekstuga att låta sitt ego få fritt spelrum i.

Magdalena är den som sedan maj 2010 har kordinerat dessa utskick.


Du följer väl TeaterVerket på...

 

Julavslutning
22 dec kl.18!

Uppsamlingsträff för er som ska leda/delta i produktion 2012 men har missat infomötena: 22 dec kl.19.00

Styrelsemöte 30 januari!
Nya tag för styrelsen f.o.m 30 jan. Ska du pitcha din produktion? Kom till styrelsemötet! Föranmäl dig gärna till Jonte. Från och med nu å fram tills dess tar vi oss lite julledigt. God jul å kram till er alla.

Infomöte 30 januari kl.18.00


HETA TIPS

Lediga föreställningstider finns fortfarande att boka. Orsaken till utökningen är två återbud. Kontakta Jonte!

Skådespelare sökes! 
Tre  tjejer och eventuellt en kille sökes för medverkan i fem improviserade långformsföreställningar i två akter. Varje akt ska vara i ca 45 minuter. Föreställningarna bygger på den metod för långformsföreställningar som utvecklats av Ken Adams där ett relativt avancerat dramaturgiskt ramverk konstrueras för att nå maximal karaktärs- och relationsfördjupning.
Vi avser att träna ungefär en gång i veckan fram till föreställningarna i slutet av vårterminen. Vi tänkte också ha en helg i maj då vi tränar både lördag och söndag. Du som anmäler dig ska ha erfarenhet av improvisationsteater och helst av långform. Egenskaper vi efterfrågar är lyhördhet, samarbetsvilja och förmåga att lyssna. Om du hela tiden vill stå i fokus passar du inte in. Kan du sjunga är det ett plus. Ålder spelar ingen roll.
Kontakta oss!

Helgworkshop i fysisk-musikalisk träning, öppen för medlemmar (och
tidigare medlemmar).

Inom Dalcroze-rytmiken arbetar man för att musikalisera hela kroppen,
vilket leder till en breddning av det fysiska uttrycket och till
förbättrad känsla för tid och timing. Rytmikträning ingår t.ex. i
mimutbildningen på Teaterhögskolan i Stockholm.
Vi kommer att jobba med bland annat puls, rytmer, improvisation, tonus och avspänning.
Workshopen leds av Maria Lundström, student vid
rytmiklärarutbildningen vid Kungl. Musikhögskolan.
14-15 januari, kl. 10-15. Ingen avgift.

Anmäl dig senast 5/1.

Cirkelledarutbildning inriktning ledarrollen som producent
Kommer finnas tillgänglig våren 2012. Se till att gå igenom medlemsantagningen så har du möjlighet att delta i utbildningen gratis.

 




 
     
 

Får du detta utskick trots att du inte är medlem? Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!