Nyhetsbrev från Sardinia Focus. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka på raden längst ned.

Turismen från Skandinavien ökar

Turismen från Skandinavien har ökat starkt till Sardinien de senaste åren. Detta tack vare ökad marknadsföring i Skandinavien, direktflyg med lågprisbolag och den starka svenska kronan.

Sardinia Focus är en webbplats som syftar till att underlätta för den enskilde resenären och researrangören att planera sin vistelse på ön. Vi delar med oss av våra kontakter bland småföretagare och ger länkar till sidor du annars  inte hittar. I detta nyhetsbrev tipsar vi om transporter.

Att ta sig till Sardinien med flyg.

Från Skandinavien finns direktflyg två gånger i veckan från Stockholm Skavsta, Landvetter och Oslo med Ryanair. Trafikeras från slutet av mars till slutet av oktober.

Prisexempel just nu: Stockholm Skavsta - Alghero t/r. Avresa 25 mars kl. 15.20 från Skavsta. Hemresa från Alghero 4 april 19.00. Pris totalt inkl. skatter och incheckling 992 kr.

Norwegian.se kör mot Olbia från Arlanda under sommarmånaderna juni-augusti och från Oslo Gardemoen och Köpenhamn från juni till och med slutet av september.

Under vinterhalvåret finns möjlighet att flyga till Sardinien om man byter förbindelse på någon av de större flygplatserna i Italien eller Tyskland.

För charterresor till Sardinien, se Fritidsresor.

Att ta sig till Sardinien med båt.

Det går också bra att åka båt till Sardinien. Det går dagliga förbindelser från italienska fastlandet till hamnarna i Olbia, Cagliari, Arbatax och Porto Torres.

Förra året chockhöjdes priserna med båt till Sardinien, vilket drabbade turismen hårt på ön. Speciellt den inhemska turismen under sommarmånaderna minskade. Det var de privata företagen som på detta sätt ville krama ur pengar ur regionen som de antog skulle kompensera för prishöjningen, men denna gång reagerade regionen genom att köpa in 5-6 egna fartyg och på så sätt konkurrera med de privata rederierna. Inför nästa säsong har de privata bolagen lovat sänka priserna.

Läs mer om att färdas på Sardinien i Sardinia Focus under rubriken Transporter i menyn.

Att färdas med båt och buss på Sardinien

Caramelli Tours

Att upptäcka Sardinien med allmänna transporter är originellt och äventyrligt.

Förutom en del svårigheter som man måste räkna med kan det erbjuda många trevliga överraskningar och hisnande naturupplevelser. Särskilt vackra sträckor trafikeras av turistlinjen Trenino Verde.

Läs mer...

Om man vill vara säker på att komma fram i tid finns ett alternativ...

Busslinjenät på nordöstra Sardinien och chartrad buss: Caramelli  tours

Företaget Caramelli startade för 50 år sedan. De har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med internationella researrangörer och med turism på Sardinien. Detta företag tillfredsställer kundens alla önskemål och garanterar resenärerna en bekväm och säker resa genom Sardinien.

Läs mer...

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev eller för att vi tror att denna nyhet kan intressera dig. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!