Nyhetsbrev från Sardinia Focus. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka på raden längst ned.

Bo på lantgård - agriturismo

Njut av Sardiniens mat

Sardiniens motsvarighet till “bo på lantgård” heter agriturismo. Det är aktiva lantbruk som producerar mjölkprodukter, säd, kött och grönsaker och även har rum för gäster. Här njuter du lantlivet och provar på husets viner, korvar och ostar. Aktiviteter som ridturer i omgivningarna, jakt, fiske eller vandringar till fots arrangeras ofta.

Alla som har sett den uppskattade tv-serien “Solens mat” har säkert drömt om att själva få uppleva det Italien som Bo Hagström besöker. Genom att bo på lantgård kan den drömmen bli verklighet. Här ges möjlighet till vinprovning och ett utbud av läckerheter från gårdsproduktionen serveras gästerna vid middagsbordet.

Inte alla gårdar som kallar sig agriturismo är aktiva lantbruk, ibland rör det sig snarare om lantligt belägna pensionat med swimmingpool på tomten och hotellstandard. Kontrollera först så att det blir den typ av boende du vill ha.

Denna vecka tipsar vi om Terre di l'Alcu nära Palau på nordostkusten och La China, ett agriturismo i Luogosanto i hjärtat av Gallura.

Läs mer om att bo på lantgård i Sardinia Focus under rubriken Boende i menyn.

Sardinia Focus - nyheter och reportage om företag, platser, människor och händelser på Sardinien.

Terre di l'Alcu

La China

Ekologiskt boende ett fåtal kilometer från de vackraste stränderna längs Sardiniens norra kuststräcka, nära till städerna Arzachena, Palau och Smaragdkustens turistorter. Terre di l’Alcu är en lantgård med ekologiskt framställda produkter, öppen året om.

Den nyligen öppnade lantgården är byggd i miljövänliga material och byggd enligt traditionen i Gallura. Där finns en stor terrass där du kan njuta av det makalösa landskapet och inta måltider sommartid. Under vinterhalvåret serveras middagen i den mysiga matsalen som har en värmande brasa.

Från köket serveras typiskt sardiska rätter och italiensk lantlig kost. Restaurangen lägger stor vikt vid råvaror av hög kvalitet.

Läs mer ››

Ägorna till denna lantgård sträcker sig över 40 hektar av den galluresiska landsbygden. Besökaren slås av en strålande utsikt över en vacker dalgång som kröns av San Pantaleos spetsiga bergstoppar i fonden. Gården är strategiskt belägen för en vistelse i det nordöstra Sardinien. Byn Luogosanto ligger på 7 km avstånd och alla de vackraste platserna och stränderna ligger på 20-40 minuters avstånd med bil.

Boende

Gäster erbjuds boende med full komfort i en ung och internationell miljö. Gården har sex enrumslägenheter placerade så att de har panoramautsikt med egen ingång och veranda. Parkeringen ligger inom området nära boendet.

Läs mer ››

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev eller för att vi tror att denna nyhet kan intressera dig. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!