Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

2011-12-12

Ny bok: Skuggan och det mystiska dokumentet

Så var den här - Skuggan och det mystiska dokumentet! Min bok för barn (ca 7-13) - ett modernt, internationellt, mysterium med utrymme för eftertanke. Med en initiativrik tjej i huvudrollen - Nike Athena, NA kallad. Läs mer här, beställ här eller gå med i Facebook-gruppen för att få kontinuerliga nyheter om boken här.

Nej till EU-skatt

Ett förslag som har lagts fram som svar på Europas ekonomiska turbulens är en skatt på finansiella transaktioner, vars intäkter i huvudsak skulle gå direkt till EU. Det är ett mycket dåligt förslag, vilket jag som moderat ansvarig för frågan utvecklade i riksdagsdebatten här. I bred enighet röstade vi också nej.

Thatcher

Agenda hade igår ett reportage om Margaret Thatcher apropå den kommande filmen med Meryl Streep, som jag ser fram emot att se. Jag intervjuades om Thatcher. Reportaget kan ses här (cirka 15 minuter in i programmet).

Två ekonomisk-politiska tips

Nya studier här om institutionell förändring och tillväxt - med delvis överraskande samband.

Intressanta poänger här om hur guldmyntfot och "free banking" kunde ha hejdat finanskrisen.

 

Trevlig Lucia!

För de flesta är tempot högt när julen närmar sig. För min del idel möten, föredrag och evenemang. Men jag vill uppmana till en lugn och trevlig stund imorgon på Lucia!

 

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev. eller synpunkter på detsamma, är välkomna och skickas till johnny.munkhammar@riksdagen.se.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!