Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Till Riksdagen 2010, Facebook, Twitter eller European Enterprise Institute.

2009-10-01

Hälsobesked

På min 35-årsdag fick jag således beskedet cancer. Den "ofarliga" tumör som togs bort strax under hakan visade sig vara elakartad. Nu väntar vidare behandlingar och jag drar ned på en del aktiviteter. Men i grunden förblir jag aktiv och tillgänglig - och helt inriktad på att vinna detta slag.

Sverigedemokraterna har fel - igen

Det är titeln på en antologi som presenterades på bokmässan, där jag bidrar med en text. Min infallsvinkel är att visa hur Sverigedemokraternas idéer skadar Sverige - inte minst vårt välstånd. Mer om boken här.

"Het falen van de politiek"

Jag tillfrågades att skriva om finanskrisen i Nederländernas ledande affärsdagstidning NRC Handelsblad, och artikeln kan läsas här.

Min blogg fem år!

Min blogg var bland de första politiska bloggarna i landet. Nu har det blivit, ser jag, 2656 inlägg under de fem åren. 195 000 unika besökare har tittat förbi. 7,4 miljoner träffar. Under denna tid har bloggen expanderat som fenomen och bloggosfären etablerats som kraft.

Freedomlabs

Företaget Freedomlabs analyserar nutid och försöker bedöma framtid. Detta för att inspirera uppdragsgivare och samhällsdebatt. Ett medel de använder är att intervjua olika bedömare. Intervjun med mig i tre delar kan ses här, här och här.

Äntligen, Tyskland!

De som ökade mest i det tyska valet var frihetliga FDP. Nu kan Angela Merkel äntligen föra den reformpolitik som så väl behövs. Således lovar hon snabba skattesänkningar. Socialdemokraterna kollapsade, som sker runtom i Europa. Läs mer här.

Synpunkter

Idéer och synpunkter på detta nyhetsbrev är välkomna och skickas till johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!