Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhetsbrev decmber 2011

Nätverk - en inspirationskälla

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vårt fokus är framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.


Månadens förebild: Annika Freij, advokat och delägare på Advokatfirman Glimstedt AB i Göteborg

Annika har alltid varit intresserad av nätverk och ser det som en inspirationskälla. Kontakten med Women In Progress började på ett nätverksmöte. ”För Glimstedt är det viktigt att utveckla såväl sina nätverk som medarbetare och vi ser mångfald som ett viktigt ledord. Med 25 procent kvinnliga delägare ligger vi över branschsnittet” säger Annika. Även i klientarbetet finns samma ambitioner och Glimstedt i Göteborg anlitar idag Women In Progress Styrelsepool när deras klienter söker kvinnliga styrelseledamöter.

Annika har alltid haft ett stort intresse för språk och resor. Efter sin juridikexamen tyckte hon att Glimstedt var en utmärkt arbetsgivare när hon började år 2000, som gav henne tillfälle att kombinera språkintresset med juridiken och att samtidigt få ha många internationella kontakter.

-   Mål är till för att uppnås och när jag hade bestämt mig för att bli jurist fanns det inget som kunde stoppa mig, jag var beredd på att lägga ner många timmar, säger Annika övertygande.

Annika betonar vikten av att göra saker som man gillar, för att inhämta ny energi och att inte ha dåligt samvete för att man vill satsa på sin karriär. Att tjäna sina egna pengar är inget självändamål menar hon, men det ger frihet att kunna välja; att ha en egen karriär och att utvecklas på det personliga planet. Hon menar att omgivningen inte alltid förstått hur roligt hon tycker det är att arbeta och hur mycket det ger tillbaka, även att det bitvis varit mycket slit.

När hon tittar i backspegeln och ska svara på om det är något hon skulle gjort annorlunda, är hennes bästa råd att hon skulle prioriterat tiden till att nätverka än tidigare i sin karriär. ”Att skaffa nya uppdrag är grunden för all konsultverksamhet. Det ramlar inte ner stekta sparvar från himlen” säger Annika. De personliga mötena är viktiga, allt ifrån att skapa sig ett namn inom branschen, erfarenhetsutbyte branschkollegor emellan, till att träffa presumtiva klienter. Annika verkar gärna i forum där hon kan tillföra något kompetensmässigt, såsom frukostmöten och seminarier etc. På sista frågan, om Annika skulle välja samma väg hon valt idag, kommer ett rungande ja!

Text: Ulrika Freidlitz, Sweeturnity


Styrelseutbildning 2012
-   Certifieringsutbildning i samarbete med Styrelseakademien,
datum för våren är 18-20 april mer info finner du här. Vi har fått ett nytt datum för certifieringsutbildning i Montenegro, den är 23-27 september, läs mer här
-   Från noll till börsen,
ger fördjupade kunskaper kring styrelsearbete, denna utbildning sker endast en gång om året och datum är 4-5 oktober i Stockholm. Anmäl dig redan nu för att vara säker på en plats. Mer info finner du här

Nya nätverk 2012
Chefsnätverk för VD:ar och högre chefer är fulltecknat och startar i början av 2012
Till dessa nätverk kan du fortfarande anmäla dig:
-   Styrelsenätverk i Stockholm, mer info finner du här
-   Karriärnätverk i Stockholm, mer info här och i Göteborg, mer info här

StockholmsMingel 2012
Kom och ät en god frukost och mingla med ca 350 andra glada och aktiva nätverkare från alla branscher och alla typer av företag inom stockholmsregionen.
Datum: Torsdag 2 februari
Tid: Klockan 08.00-10.00
Plats: Hamburger Börs
Mer info finner duhär

Styrelsepoolen gör framsteg
Under 2011 har Styrelsepoolen fått mer än dubbelt så många förfrågningar på styrelseuppdrag jämfört med 2010. Utöver de 4 matchningsevent som vi har arrangerat har vi fått 33 förfrågningar. Av dessa har 5 genererat styrelseuppdrag hitintills. Detta innebär att vi har lyckats nå ut till flera ägare och valberedningar än tidigare.

Vi vill tacka för gott samarbete med Grant Thornton, Swedbank, Hellström Advokatbyrå i Stockholm, Advokatfirman Glimstedt i Göteborg, Advokatfirman Vinge i Malmö samt Founders Alliance. Läs mer om Styrelsepoolens tjänster här.

Styrelseuppdrag
Vi vill gratulera Marianne Andersson till uppdraget som ledamot i Stockholms Tekniska Institut, STI.


Är du intresserad kan du här läsa mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Tack för gott samarbete!
God Jul och gott nytt år
önskar
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!