Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Uutiskirje 1/2019

Tämä on August Ludvig Hartwallin säätiön kahdeksas uutiskirje. Tässä uutiskirjeessä kerrotaan säätiön lahjoituksista ja vuoden 2018 kohokohdista. Säätiö lähettää tästedes ainoastaan yhden uutiskirjeen vuodessa.


Lahjoitukset vuonna 2018

August Ludvig Hartwallin säätiö lahjoitti vuoden 2018 aikana yhteensä 247 982,66 € kolmelle eri kategorian mukaan ”Tuki perheille ja apua tarvitseville henkilöille”, ”Puhtaan ympäristön edistäminen” ja ”Kriisilahjoitukset”.

Tukea perheille ja apua tarvitseville henkilöille

Tälle kohderyhmälle lahjoitettiin kokonaisvaroista 66%. Lahjoitukset tehtiin Pääkaupungin turvakoti ry:n Kilpola-yksikölle, Unicef/Vietnam (HAPPY-hanke), FinFami ry:lle, Uudenmaan ”Start”-hankkeelle, Sairaalaklovneille, Aseman Lapsille, Nuorten kriisipisteelle, Kansainväliselle Hiihtokoululle, Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle, Poikien Puhelimelle, Poikien Talolle, Tyttöjen Talolle, Shed Helsinki Säätiölle, Pelastakaa Lapset ry:lle (Sporttikummitoiminta), ruokakuponkeja ja joululahjoja Kolarin kunnam lapsille sekä Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:lle (hautakynttilöitä presidenttien haudoille 5.12.18).

Puhtaan ympäristön edistäminen

Tälle kohderyhmälle lahjoitettiin kokonaisvaroista 21%. Lahjoitukset tehtiin vuonna 2018 Pelikaanikilta ry:lle sekä WWF:n ilmastotyöhön.

Kriisilahjoitukset

Tälle kohderyhmälle lahjoitettiin kokonaisvaroista 13%. Lahjoitukset tehtiin CMI:lle, HAPPY/Yhdessä (Unicef/Syyria) sekä Unicef/Etelä-Sudan (nälkäkriisi).

Voit lukea lahjoituksista enemmän säätiön verkkosivuilta painamalla tästä.


ALH-nuoret järjestivät Mehuhetken

Merikadun leikkipuistossa avattiin lauantaina 19.5.18 kello 11-15 café Mehuhetki kuudetta kertaa. Järjestelyistä vastasi tänä vuonna ALH-Nuoret, jotka maukkailla kotitekoisilla leivonnaisilla keräsivät hienon summan Pelastakaa Lapset ry:n kummitoiminnalle. Summa lahjoitettiin suoraan kohderyhmälle August Ludvig Hartwallin säätiön kautta.

ALH-Nuoret aikovat jälleen avata ravintolan vuoden 2019 ravintolapäiville, mutta paikka, nimi ja konsepti ovat uusia. Tarkempia tietoja on tulossa…


ALH osallistui UNICEFin kiitostilaisuuteen

UNICEF järjesti elokuun 22. kiitostilaisuuden kaikille, jotka osallistuivat YHDESSÄ-hankkeeseen lahjoittamalla Syyrian lapsille UNICEFin kautta. 42 lahjoittajaa koostui enimmäkseen yrityksistä, mutta myös 9 yksityishenkilöä ja 3 säätiötä osallistui keräykseen. August Ludvig Hartwallin säätiö osallistui YHDESSÄ-hankkeeseen kaksi kertaa ja onnistui yhdessä muiden lahjoittajien kanssa keräämään hankkeelle yhteensä 189 956 €.

Lue Hanaa Singeristä (UNICEF), joka on itse ollut Syyriassa kriisin aikana: ”En koskaan ole menettänyt uskoani ihmisyyteen”.


ALH vieraili Unicefin Supply Divisionissa Tanskassa

Syyskuun 25. ja 26. vieraili muutama ALH:n hallituksen jäsen Unicefin Supply Divisionilla Tanskassa tutustuakseen, miten lahjoitetun aineiston jakelu toteutetaan sitä tarvitseville maille.

Lue heidän kokemuksestaan ja siitä, mitä he oppivat Unicefin Supply Divisionin toiminnasta täältä.


ALH osallistui FBN International Summit 2018 -konferenssiin Venetsiassa

Noin 600 edustajaa eri perheyrityksistä osallistui 10. – 12. lokakuuta 2018 vuosittaiseen FBN International World  Summit -konferenssiin Venetsiassa. Hartwallin ja Ahlströmin perheet olivat mukana konferenssissa edustamassa omia perheyrityksiään – heillä oli jopa suuri kunnia myös itse seisoa lavalla ja esitellä yhteistä HAPPY-hanketta siitä kiinnostuneille. Kolmivuotinen hanke tukee vammaisten lasten inklusiivista koulutushanketta Vietnamissa. Lisäksi esittelimme myös YHDESSÄ (together)-hankkeen tuloksia. Hanke on saanut eloa HAPPY-hankkeesta, jossa 43 suomalaista perheyritystä tai yksittäisiä henkilöitä kerääntyi tukemaan lapsia Syyriassa ja naapurimaissa UNICEFin kautta.

Lue lisää vierailusta täältä!


HAPPY-raportti: näin on mennyt!

Kuten jo tiedätte, on HAPPY-ryhmä yhdessä Suomen UNICEFin kanssa tukenut huhtikuusta 2016 asti vammaisten lasten inklusiivista koulutushanketta Vietnamissa. Hankkeen tarkoitus on vahvistaa Vietnamin koulutusjärjestelmää niin, että he voivat antaa inklusiivista ja relevanttia koulutusta vammaisille lapsille kansallisella ja alueellisella tasolla ja varmistaa, että myös nämä lapset pääsevät kouluun ja parantamaan omia oppimistuloksiaan sekä mahdollisuuksiaan elämässä.

Vaikka HAPPY-hanke on loppumassa, jatkaa UNICEF tiivistä yhteistyötä valtiollisten toimijoiden, yliopistojen, koulutuslaitosten ja -keskusten, YK-järjestöjen, vapaaehtoisjärjestöjen, vammaisjärjestöjen sekä yhteisöjen ja lasten kanssa. ALH-säätiö maksoi HAPPY-hankkeen viimeisen erän vuonna 2018.

Lue raportti siitä, miten Vietnamissa on mennyt raportointijakson 2016 – 2018 aikana täältä. Seuraava raportti julkaistaan 2019.


FinFami ry Uusimaa sai tukea ”Pre-Start”-hankkeeseen

August Ludvig Hartwallin säätiö päätti vuonna 2018 lahjoittaa FinFami ry Uusimaan uuteen Pre-Start -hankkeeseen, jonka tarkoitus on auttaa apua tarvitsevia nuoria pääsemään kiinni työelämään. Tämä tarkoittaa muun muassa ohjausta ja osaamisen kehittämistä nuorille, joita ei tavoiteta tavallisilla tavoilla, mutta myös maahanmuuttajataustaisille naisille.

Lue hankkeesta lisää täältä.


Monta onnellista leipuria kokoontui myös tänä vuonna ALH:n jokavuotiseen pikkujoulujuhlaan!

Säätiö järjesti 27.11.18 jokavuotiset pikkujoulujuhlat suvun nuoremmille ja vanhemmille. Ohjelmaan kuului tavalliseen tapaan paketointia ja pipareiden leipomista. Lisäksi kerättiin myös rahaa ruokalahjakortteihin sekä Kolarin lasten joululahjoihin. Anteliaiden lahjoittajien ansiosta säätiö onnistui keräämään joululahjoja kaikille Kolarin kunnan lastensuojelun lapsille sekä yhteensä 66 lahjakorttia ruokakauppaan.


ALH lahjoitti Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n vähävaraisten joulujuhlaan

August Ludvig Hartwallin säätiö päätti tukea Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n Messukeskuksessa järjestämää vähävaraisten joulujuhlaa 2018. Yksinäisten ja vähävaraisten joulujuhla järjestetään joka vuosi jouluaattona. Ohjelmaan kuuluu muun muassa erilaisia esityksiä sekä tietysti maistuvaa jouluruokaa.

Lue lisää Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:stä täältä.


Pääkaupunkiseudun turvakoti ry sai ALH:lta ennenaikaisen joululahjan

August Ludvig Hartwallin säätiö päätti joulukuussa 2018 tukea Kilpolan asumisyksikköä sekä samalla pääorganisaatio Pääkaupungin turvakoti ry:tä yhden työntekijän vuosipalkalla, jotta Kilpola voi jatkossa auttaa erityisesti enemmän lapsia.

Lue lisää Pääkaupungin turvakoti ry:stä ja asumisyksikkö Kilpolan toiminnasta täältä.


Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!