Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Modet att stå för sina beslut

Nyhetsbrev november 2011

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vårt fokus är framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.


Månadens förebild: Nina Jönssson, Sortiment- och inköpsdirektör på ICA

I samband med att Nina började på ICA för ett år sedan, blev det aktuellt att hon skulle ingå i flera av ICA-koncernens styrelser. Då kontaktade hon Women In Progress för att delta i deras styrelseprogram. Nina tycker hon fått en värdefull utbildning, samtidigt som hon får tillgång till ett bra nätverk med nya människor. ”Det är viktigt att vara aktiv och hålla kontakten och gärna tänka lite strategiskt hur man skapar förutsättningar för att utvecklas”, säger hon.

Spännande utmaningar har alltid lockat Nina, som drivits av att förnya sig och inte varit rädd för nya situationer, även när hon inte från början var helt övertygad om hur hon skulle lösa uppgiften. Hon uppmanar till att hellre fokusera på vilken spännande utmaning som ligger framför, än på allt man måste kunna för att klara av arbetsuppgiften. Det är ju de nya erfarenheterna som gör att man utvecklas och det finns oftast inte ett sätt att utföra saker på, utan flera olika.

Nina har tidigare arbetat på Procter&Gamble i 19 år, där hon haft ett antal ledande befattningar såsom Sverigechef, nordisk försäljningschef  och kategoriansvarig. Hon har inte dragit sig för att flytta, utan bott i olika städer i Norden, i London och Moskva och tycker det varit berikande att arbeta med så många olika kontakter och kulturer.

- Jag skulle vilja uppmana kvinnor att inte skämmas för sina ambitioner och menar att många företag är flexibla, bara man själv vågar berätta vad man vill och behöver.

Det gäller att bestämma sig och sedan våga stå för sina beslut menar Nina, fastän andra i omgivningen kanske ifrågasätter ens val. Hon menar att kvinnor har en tendens, till skillnad från män, att ompröva sina beslut gång på gång, att inte ha tålamodet att invänta resultatet. Nina betonar att det är viktigt att man inom familjen stödjer de lösningar man valt, för att det inte ska bli så svårt att t ex förklara för sina barn varför mamma inte kommer till dagis kl 15, istället för att börja tveka och ompröva sina val.

På frågan om karriärråd rekommenderar Nina avslutningsvis att tidigt fundera på vad man vill med sin karriär och ha en målsättning. Att diskutera med chefer om vilka möjligheter som finns och hur man skapar sina egna förutsättningar. Nina har arbetat med många män som haft en bakgrund inom idrotten och tror att tävlingsinstinkten och målsättningen blir en naturlig del i deras arbetsliv – en strategi som även många kvinnor skulle ha nytta av i sin karriär.

Text: Ulrika Freidlitz, Sweeturnity


Nya nätverk 2012
-   Chefsnätverk, en ny omgång startar efter nyår, vi har ett fåtal platser kvar, mer info finner du här...
-   Styrelsenätverk, nystart i början på nästa år i Stockholm, mer info finner du här
-   Karriärnätverk, finns ett fåtal platser kvar i Stockholm, mer info här. Vi utökar även med ett karriärnätverk i Göteborg, mer info här
Varmt välkommen med din anmälan!

Styrelseutbildning 2012
-   Certifieringsutbildning,
datum för våren är 18-20 april mer info finner du här. Nu är även datum för hösten klara, utbildningen kommer ske i Montenegro och äger rum den 18-22 september, mer info finns här.
-   Från noll till börsen,
ger fördjupade kunskaper kring styrelsearbete, denna utbildning sker endast en gång om året och datum är 4-5 oktober i Stockholm. Anmäl dig redan nu för att vara säker på en plats. Mer info finner du här

Aktiviteter november-december 2011
-   Den 28 november är det Ledarskapsdagen för kvinnor i Göteborg, mer info finner du här...
-   Den 30 november är det ett kostnadsfritt nätverksseminarium kring styrelsearbete i Göteborg, mer info finner du här...
-   Den 1 december inbjuds du till kostnadsfritt frukostmöte i Managing Cultural Differences, mer info finner du här...

I media
Under hösten har Women In Progress och Margareta Neld figurerat i media, läs och inspireras! Nej till kvotering i bolagsstyrelser, och Mixat är bäst!


Är du intresserad kan du här läsa mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Bästa hälsningar,

Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!