Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Exportseminarier

Vi vill tipsa om tre enskilda informationsdagar som arrangeras senare i mars för dig som vill veta mer om export, exportmarknader eller att bedriva verksamhet i Norge.

Du får veta vilket stöd som finns att få vid en exportsatsning, samt vad som gäller när du tar uppdrag i vårt västra grannland. Dagarna arrangeras av kommunerna Arvika, Karlstad, Grums, Hagfors, Munkfors och Forshaga, organisationerna i Regional exportsamverkan i Värmland samt Interregprojektet Gränsmöjligheter.

Informationsdagen arrangeras på tre platser:

Tillfälle 1, Arvika

När? Tisdag 19 mars, kl. 09.00-15.00

Var? Ritz, Hamngatan, Arvika

Anmälan sker via detta formulär

Tillfälle 2, Karlstad

När? Onsdag 20 mars kl. 09.00-15.00

Var? Karlstad Innovation Park

Anmälan sker via mejl till thomas.skeppstedt@karlstad.se Var vänlig uppge namn, företag och om lunch önskas (12.00-13.00).

Tillfälle 3, Hagfors

När? Torsdag 21 mars kl. 09.00-15.00

Var? Hagfors Innovation Park

Anmälan sker via denna länk

Företag från Forshaga kommun är välkomna att medverka vid valfritt tillfälle. Seminarierna är kostnadsfria men föranmälan är obligatorisk! 


Ska du deklarera din enskilda firma?

Boka plats på Skatteverkets kostnadsfria informationsträffar och lär dig mer om skatter, avgifter och annat du som företagare behöver veta. Träffarna arrangeras på många orter i landet och även på webben.

Den 3 och 15 april arrangeras infoträffar om hur man deklarerar sin enskilda firma. Träffarna genomförs på Hotell Gustaf Fröding i Karlstad och du anmäler dig via denna länk

Det finns också möjlighet att ta del av webbsända föreläsningar, de finner du här


Välkommen till företagsträff med tema upphandling 11 april

Hallå där - Håkan Andersson, upphandlare Forshaga kommun

Kan du berätta lite om ditt uppdrag och vad det går ut på?

- Mitt jobb är att samordna, planera och utföra upphandlingar inom kommunen och vara ett stöd för förvaltningarna i deras upphandlingar. Jag administrerar även E-avrop - vår avtalsdatabas och deltar i nätverk med övriga värmlandskommuner kring upphandlingar.

Hur mycket varor och tjänster upphandlas av Forshaga kommun varje år på ett ungefär? 

- Omfånget är ca 250-300 miljoner kronor.

Hur ser samverkan med det lokala näringslivet ut i dagsläget och om du fick önska, hur skulle det kunna se ut?

- Samverkan sker utifrån de lagar som styr all offentlig upphandling. Positivt är att man i nya lagstiftningen har öppnat upp för mer dialog i vissa upphandlingsformer. Vi gör ett första försök att öppna upp för dialog kring frågan vid vår företagsträff i april. Där hoppas jag få träffa många av de lokala leverantörerna. Sen i förlängningen skulle det vara kul att testa ett gemensamt forum i form av  frukost/lunchträff där företag får presentera sig.    

Vad kommer upphandlingsträffen den 11 april handla om?

- Utmaningar med upphandling i det offentliga, LOU (lagen om offentlig upphandling) och en presentation av E-avrop hade jag tänkt.

Tack Håkan!

Företagsträff om offentlig upphandling

När? torsdag 11 april kl. 07.15 - 09.00 (vi börjar med frukost).

Var? Folkets Hus Forshaga

Anmälan: senast 8 april till e-post:
linda-marie.fors@forshaga.se 
Glöm inte meddela ev matallergi.

Välkommen!


Bli coachad att spara energi och pengar med smartare tryckluft

Mindre verkstadsföretag i Forshaga, Hagfors- och Munkfors kommuner har nu chansen att få konkreta verktyg för att minska sin energianvändning. Kommunen driver ett projekt där målet är att hjälpa 20 företag att minska sin energianvändning med 10 %. Målgruppen för 2019 är verkstäder och fokus kommer att ligga på läcksökningar för tryckluft, minska värmeläckage från portar samt energieffektiv belysning.

Ulrika Thorén, energi- och klimatrådgivare i kommunen är projektledare för satsningen menar att det är ett bra tillfälle för företagen att kunna få hjälp att ta fram underlag för att få bättre koll på vilka åtgärder som är lönsamma för företaget att genomföra och höja kompetensen på företaget inom energieffektivisering.

Kontakta Ulrika om du vill anmäla dig eller veta mer om projektet Ulrika Thorén, Energicoah företag Forshaga och Munkfors, telefon 054-17 22 36, ulrika.thoren@forshaga.se

Företagen och föreningarna som är med erbjuds:

  • En personlig energicoach
  • Energigenomgång av verksamheten på plats
  • Sammanställning av lönsamma energieffektiviseringsåtgärder
  • Stöd inför upphandling av konsult och/eller leverantör
  • En möjlighet att öka kompetensen på företaget
  • Erfarenhetsutbyten med andra företag

Företagen och föreningarna bidrar med:
Sin tid, exempelvis vid energigenomgång samt vid 4 utbildningstillfällen/träffar under projektperioden 2017-1019  

Projektet Coacher för energi och klimat riktar sig till små och medelstora företag som har en energianvändning under 300 000 kWh per år. Det pågår under perioden 2017-2020 och drivs av kommunernas energi- och klimatrådgivare i samarbete med Region Värmland och Energimyndigheten.

Läs mer om projektet på följande länk: www.energimyndigheten.se/coach


Praoplatser sökes

Praktik är återinfört i skolan och bestämmelserna om obligatorisk prao gäller från 1 juli 2018. 

I skolan utbildas framtidens arbetskraft och i och med prao skapas en naturlig kontakt mellan skola och näringsliv, vilket är en vinning för både eleverna och företagen. Eleverna får en inblick i hur näringslivet ser ut samt får stöd i sitt framtida studie- och yrkesval och företagarna får chans att kompetensförsörja sig genom att visa upp sina branscher och väcka intresse hos eleverna i ung ålder.

Under v.19 ska alla åttondeklassare i Forshaga kommun ges möjlighet att få ta del av yrkeslivet hos olika verksamheter, både offentliga och privata. Samma möjlighet ges sedan niondeklassarna under v.50.

Känner du att du gärna vill ta emot en praktikant i din verksamhet, registrera företagets uppgifter via detta formulär eller ring Pernilla Johansson, SYV Deje Skolan, 0552-447 09, 0552-447 00 eller 076-725 32 13


Stor efterfrågan på lokaler

Sedan cirka ett halvår tillbaka har vi märkt av en stor ökning på efterfrågan av kommersiella lokaler i kommunen. Etablerare inom olika branscher hör av sig för att få hjälp att finna lämpliga lokaler för sina verksamheter.

Vi vädjar därför till alla lokala fastighetsägare med tomma lokaler att lägga in uppdaterad information i Objectvision som du når via kommunens webbplats och eller höra av sig till oss på näringslivskontoret så kan vi förmedla kontakt mellan etablerare och fastighetsägare.

Tack på förhand!  


Digital och fysisk verksamhetsutveckling

Nu startar vi upp projektet "Hållbar handelsutveckling i staden 2.0" tillsammans med 7 andra kommuner.

Det handlar om digital och fysisk verksamhetsutveckling för dig som är företagare inom handeln och eller fastighetsägare med kommersiella lokaler.

Vill du som företagare utveckla din verksamhet med online försäljning och inspireras till nya affärs/butiks koncept? Läs mer om projektet här 

Alla aktiviteter är kostnadsfria.


Vill du också ha företagsbesök?

Näringslivsenheten gör regelbundet besök hos kommunens företag, både enskilt och tillsammans med kommunledningen. Vill du att vi besöker ditt företag?

Kontakta oss gärna så finner vi en tid:

Linda-Marie Fors, 054-17 21 30

Åsa Gertling, 054-17 23 10

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.