Tips och tankar om kommunikation och motivation. Problem att visa detta? Se det i webbläsaren

Tankefrön om kommunikationoch motivation


Vänner - nya som gamla

Två nyheter får du längre ner. Nya boken 12 talares tankar om MÖTEN. Dessutom en öppen kurs i mötesteknik för chefer och projektledare.

Men nu äver till något helt annat. Hur funkar vi egentligen i motgång?


Är du trevlig i motgång?

Kommunikation är enklare när det går bra. Det är lätt att vara trevlig då, eller hur? Familjen är på gott humör, bilen funkar, tåget är i tid, chefen berömmer, ingen tjafsar emot på mötet, offerten du skickat till en ny kund blir accepterad. Det flyter. Det går bra. Du är på gott humör. Det märks i din positiva kommunikation.

Men hur är du när det gnisslar? Väckarklockan ringer inte, Barnen tjurar, tvättmaskinen pajar, det är signalfel på tåget, du får oförtjänt kritik och när kunderna klagar säger chefen att du inte får hjälpa dem som du vill. Dessutom stukar du foten och och hunden måste till veterinären och du får fortkörningsböter på väg dit. Det är motvind, uppförsbacke och stora betonghinder överallt. 

Man kan bedöma en människa, en chef, en organisation och ett helt land, inte på hur de agerar när det går bra, utan på hur de beter sig när det går dåligt.

  • Det är lätt för en säljare att vara trevlig när kunden köper en ny TV, men hur är de när kunden dagen efter ångrar sig?
  • Det är lätt för en chef att vara berömmande mot personalen när affärerna rullar in, men hur är de när VDn skäller ut hen för sviktande siffror? Skickas det vidare då?
  • Det är lätt för ett land att vara trevliga mot flyktingar i en högkonjunktur men vad händer när vindarna vänder? 

Det är i tuffa tider man kan bedöma vilken karaktär som vi har – på riktigt. Dessutom är det inte bara karaktär utan kanske än mer KULTUR. Och på arbetsplatsen sätts den av chefen och informella ledare.

Nyligen blev jag av med mitt bagage på en tjänsteresa. När jag skulle in hos resebolagets hemsida för att spåra min väska lyckades jag inte på egen hand hitta i deras labyrinter, designade för att göra det så svårt som möjligt för kunden. Jag fick lägga en halvtimme med mer eller mindre ohjälpsam kundservicefolk.

Samtidigt gjorde hotellpersonalen en fantastisk insats. De ordnade så att jag fick en nystruken vit skjorta som jag kunde ha när jag skulle föreläsa dagen efter. Det fanns inget i deras arbetsbeskrivning som sa att de skulle göra det. Det kom naturligt. Därför, Mariella och Linn, på Grand i Helsingborg, kommer jag alltid att bo hos er när jag är i stan. Ni äger!

Tack för att du läser mina tankar


För dig som läst ända hit


Öppen kurs i Mötesteknik

Du som leder möten och vill bli bättre på att skapa engagemang och effektiva möten: Den här kursen är till dig.

2-3 maj i Malmö

Erbjudande: Gå 3, betala för 2!

Mejla "Tankefrö" när du beställer på antoni@lacinai.se


Ny bok: 12 talares tankar om möten

Den här boken är ett måste för dig som vill ha bättre möten. Allt från stora events och konferenser till mindre internmöten och workshops.

Varenda VD, assistent, mellanchef, projektledare, mötesledare, moderator, facilitator, säljare och alla andra som ordnar möten, borde läsa den här boken. Pris: bara 200kr. Finns på adlibris och bokus

PAKET-erbjudande. Du får köpa denna och föregångaren 12 talares tankar om kommunikation (nominerad till Årets HR-pris 2018) för bara 300 kronor - inklusive porto

Mejla mig på antoni@lacinai.se


Ohövliga chefer?

Titta på Christine Porath och hennes TEDx som beskriver vad som händer när chefer beter sig illa. Sevärt!


Att höra är att inte vara döv

Att lyssna är att spetsa öronen och verkligen försöka förstå

– Milton Lacinai


Håller du i en konferens och vill ha en talare som pratar om att ha kul på jobbet och prestera bättre?

Jag kommer gärna och föreläser hos er ^_^

Jag föreläser, skriver böcker och utbildar i kommunikation, mål och möten. Dessutom modererar och faciliterar jag konferenser och workshops.

Hör av dig på antoni@lacinai.se eller ring på 0732511420


Koppla ihop oss på

LinkedIn

Twitter

facebook

Om du vill mejla mig så skicka till antoni@lacinai.se.

På www.lacinai.se finns många fler tips och kontaktuppgifter


Vilken av mina böcker ger dig mest nytta?

Du får det här för att vi mötts i olika affärssammanhang. Eller så har du hittat hit via tips från någon. Om du gillar det du läst så tipsa gärna fler. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!