Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Till Riksdagen 2010, Twitter eller European Enterprise Institute.

2009-09-18

Kampanjwebb!

Idag lanseras min kampanjwebb. Den ska vara samlingsplatsen för alla aktiviteter relaterade till min kandidatur till riksdagen. Där utvecklar jag varför jag ställer upp och mina idéer, där finns media, länkar, foton, hur man kan stödja - och med tiden fler filmer med aktuella kommentarer. Besök webben här. Välkommen!

Provval

Av de 255 kandidater som hade anmält intresse av att kandidera till riksdagen för Moderaterna i Stockholms län återstår efter föreningarnas nomineringar nu 55 - där undertecknad är en. Nu är nästa anhalt provvalet, som börjar den 27 oktober, då alla medlemmar får rösta.

Vinst i vården

SVT Debatt tisdagen den 15 september handlade om privat eller offentlig vård och frågan om vinst i vården. Jag medverkade. Före programmet fick jag skriva den här debattartikeln. Debatten kan ses här.

Lägg inte grunden för nästa kris!

På detta tema inbjöds jag att skriva i Europa-Posten. Vi måste undvika att dagens politik mot krisen lägger grunden för nästa. Artikeln kan läsas här (sid 2).

Yes, Europe Can!

Så lyder titeln på den engelska versionen av Stefan Fölsters och min bok om Europa. Jag presenterade den i förra veckan i Bryssel, och João Marques de Almeida - medlem i kabinettet hos Barroso, den nu omvalde ordföranden i EU-kommissionen - kommenterade. Den har också delats ut till samtliga ledamöter av Europaparlamentet. Läs mer här.

Doing Business

Världsbankens årliga index Doing Business har just presenterats för 2010. En slutsats är att världens länder har fortsatt liberalisera, trots krisen. Sverige hamnar på plats 18, vilket är bra, men bara på plats 117 i kategorin arbetsmarknad. Där finns reformbehov! Läs mer här.

Flyt!

Bör vi nostalgiskt blicka tillbaka på ett Sverige som var bättre på 1970-talet? Nej - för i stort sett allt är bättre nu, från hälsa till mat, resor, nöjen, arbete, löner och boende. Beställ Fabian Wallens och Theo Paues bok Flyt! här.

1909 eller 2009?

"Det ekonomiska fåtalsväldet måste ge plats åt de arbetandes demokratiska förvaltning. Införandet av socialismen kräver kapitalismens avskaffande. ... I samma utsträckning som socialismen förverkligar människans rätt att bestämma över sitt arbete, upphävs ägandet av produktionsmedlen över huvud taget, såväl det samhälleliga som det privata. Det ersätts av en gemensam förvaltning och gemensamma resurser, av de arbetandes fria sammanslutning."

Vänsterpartiets partiprogram 2009. Vilka ministerposter ska de ha i en s-v-mp-regering?

Synpunkter

Hör gärna av dig om du har idéer, input eller andra synpunkter till nyhetsbrevet, och tipsa gärna andra att prenumrerera. Kontakt: johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!