Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

 

Det är 52 dagar kvar innan det nya medlemsåret startar
Medlemsintagningen är i full gång

Anmäl dig till höstens sista infomöte
för att få möjlighet att verka i föreningen (bli medlem) 2012.

Fyll i hemsidans intresseanmälan om du vill ha mer information.

Planerar du att delta/leda en produktion inom TeaterVerket i vår men inte har någon möjlighet att komma på årets sista infomöte; maila Magda så blir du inbjuden till uppsamlingsträffen som kommer ske alldeles i slutet av terminen.

Läs om medlemsantagningen för 2012 här

Denna gång har ingen TeaterVerketspärla anmält sig så vi passar på att istället säga: Tack till alla som kom på Halloweenfesten
Vinnare av bästa utklädning blev ickemedlemmen Maria -
som på 15 min hade ordnat en fantastisk klänning som höll ihop hela kvällen utan varken nål å tråd eller säkerhetsnålar och ickemedlemmen Jenny - som lagt ner tid och energi på sin zombiemakeup. Dessutom sminkade hon alla gäster som ville få en ursnygg halloweenmakeup. Förutom det fick festen besök av ett monster, under vars mask ingen visste vem som dolde sig. Det var fullt av nya ansikten, en del teaterverksfans och en del som är sugna på att bli medlemmar. Och så några medlemmar, såklart.
Pärlorna som anordnade kvällen var Gabriella & Magdalena som vi säger extra mycket tack till! Ni gjorde kvällen, lokalen och sällskapet oförglömligt.
Håll utkik efter delikata bilder från festen, fotograferade av Jenny och Monstret.


En medial inspiratör

Markus Granseth är 28 år, bor strax utanför Stockholm. Han arbetar som programledare på Bolibompa och skådespelare i "Hemliga klubben" samt driver det egna företaget Tankezoo AB - där han bland annat gör webb- och scenproduktioner. Dessutom extraknäcker han som fotograf. Markus arbete går mycket ut på att skriva manus, utveckla idéer och gestalta det i TV. Se honom på lördagar klockan 07:00 - 09:00 eller klockan 18:00 - 19:00 på SVTB. Från mitten av oktober ses han också i "Hemliga klubben" klockan 17:45 på fredagar i SVTB. Där spelar jag en sansad version av mig själv för att min medspelare ska få ta så mycket plats som möjligt. Har precis spelat in säsong fyra färdigt - så nu är jag helt slut! Det tar på krafterna när alla inspelningar ska hinnas med samtidigt.

Han har en märklig väg in i den här världen. Hans första scenframträdande var på Missionskyrkans scouters läger - när flera hundra var samlade - kring lägerbål. Tillsammans med vänner spelade vi upp teatrar, sketcher och spexade. Det var något oerhört speciellt befriande och glädjande med att ta emot applåder och folks jubel. Den känslan lämnade mig aldrig. Vid sidan av det så har han alltid haft en fot i mediebranschen. Som liten var jag nämligen uppfinnare och byggde egna flerkanals-inspelnings-maskiner. I dessa gjorde jag små radioprogram där jag hittade på en massa saker. Sen började jag testa med videokameran som pappa hade fått låna och då klippte jag en massa film mellan den och videobandspelaren hemma. När jag började på gymnasiet blev det medielinjen och där sände jag egna radioprogram, blev "programledare" för första gången och utvecklade mitt skrivande. Läste sen journalistik och efter avklarad examen sökte jag till Bolibompa. Flera intervjuer och provfilmningar senare och jag fick jobbet. En galet cool känsla.

Hans första roll var i den egenproducerade filmen "Ninja Religion". Där spelade han en galen Ninja som försökte rädda sin hemstad Alingsås från elaka björnar. Jag känner mig fortfarande ny i den här branschen. Har så otroligt mycket att lära. Jag har egentligen mest gestaltat mig själv i olika sammanhang. Ibland med egna manus ibland med andras. Så just det har jag blivit bra på. Det är en konst i sig. Att välja ut vilka delar i ens egen person som man ska lyfta fram. Markus senaste roll var i filmen om Cornelis, där han spelade Cornelis kompis "Sid Jansson". Känns stort att vara med i en film som handlar om en sådan stor legend.

Drömprojektet just nu skulle vara att göra humor för vuxna. Men jag trivs oerhört bra just här och just nu - där jag är. Älskar verkligen mitt jobb. 


Premiär på TeaterVerket!

Modet att döda 19 nov kl.19.00
Spelas även 24-27 nov, 1-4 dec.
Köp biljett!

De kallar oss torrisar 8 dec kl.19.00
Spelas även 9, 10, 16 & 17 dec.
Köp biljett!


Du följer väl TeaterVerket på...

 

Man får inte tappa kontrollen spelar sina sista föreställningar 10 & 12 nov kl.19.00. Köp biljett!

JULAVSLUTNING 22 dec!
Sedvanligt glöggmys för att avsluta terminen. Ta med din bästa julsång, rim å tomteluva. Har du funderingar på medlemsskap 2012 är det ett bra forum att vädra dem i. Vill du vara med och preppa inför eventet?
Hör av dig!



SÖKES!

  • Oscar Solberger är regissör och söker en manlig skådespelare, som antingen är 40-50 år eller som med lite smink kan spela den åldern, till en duoföreställning (bara två roller) i en akt. Planerad premiär i slutet av april 2012. Ett par som har varit gifta i 20 år samtalar med varandra men säger inte öppet till varandra vad de egentligen tycker och menar. En svart komisk enaktare med endast två roller.
    Du måste vara medlem i Teaterverket 2012. Den kvinnliga rollen är redan tillsatt. Maila Oscar eller ring 076-213 22 00.
  • Jenny Persson söker 1-2 personer att delta som skådespelare i ett skolprojekt på uppdrag av Östermalms sdf. Uppdraget går under arbetsnamnet "Alla andra" och är en del av projektet Fussion som går ut på att föreläsa om samt diskutera attityder kring alkohol med högstadieungdomar och deras föräldrar (sök gärna på Fussion på Stockholms stad hemsida). Idén är att vi ska spela upp ett antal scener i klassrummet för att sedan följa upp med diskussion och eventuellt improvisation. Vi har redan satt igång att skapa en stomme genom att improvisera fram olika scener som funkar som underlag för diskussion. Vi räknar med att det kan bli 4-5 "speltillfällen" under våren och skulle därför behöva repa några gånger innan årsskiftet. Som det ser ut idag kan det bli en vardagskväll i veckan fram till jul. Kontakta Jenny!
  • Inspiratörer (vem som helst av scenkonstutövare, utanför TeaterVerket är välkomna) till höstens sista nyhetsbrev.
    Maila ditt tips.
  • Värdar/värdinnor för event 2012. Maila Gabriella.

Vill du skådespela, regissera, sufflera, scenografera, rekvisitera, publikvärda, arbetsgrupp:a, skriva, dansa, sjunga, nyhetsbrev:a, styrelsehjälpa eller vadsomhelst:a i TeaterVerket? Eller behöver du särskild hjälp i din produktion och vill söka bland föreningens medlemmar? Klicka här på stört!


HETA TIPS

Cirkelledarutbildning inriktning ledarrollen som producent
Kommer finnas tillgänglig våren 2012. Se till att gå igenom medlemsantagningen så har du möjlighet att delta i utbildningen gratis.





 
     
 

Får du detta utskick trots att du inte är medlem? Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!