Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

2011-11-08

Yaaa Förlag

Nu lanseras ett nytt bokförlag med mig som ägare. Det är på flera sätt ett familjeförlag. Inom några veckor kommer första boken - skriven av mig, men i en för mig helt ny genre. Hoppas nyfikenheten därmed är väckt! Läs mer om förlaget här.

Den borgerliga eran och välfärden

I veckorna utkom en ny antologi på Axess med titeln Den nya borgerligheten. (Bör kunna beställas med ett enkelt samtal dit.) Jag har bidragit med ett kapitel med titeln ovan. Handlar om de senaste decenniernas frihetsvåg, hur den har förändrat också svensk partipolitik och att nästa stora reformområde bör vara välfärden. Lite mer information här.

"Från lånesamhälle till ägarsamhälle"

Thomas Gür skriver intressant i Svenska Dagbladet om betydelsen av att en del av den moderata reformpolitiken nu ska vara att underlätta för alla att bygga en egen ekonomisk buffert. Läs här.

Värre utan euron?

Nils Lundgren, som är i permanent kampanjläge sedan 2003 och därför inte förmår ge sin analytiska kapacitet heder, skrev om euron i Sydsvenskan. Jag replikerade på denna artikel här.

Fil Dr Andreas Bergh, med något fler tecken på sig, skrev med budskap liknande mitt här.

Men vill man veta hur jag i en analys utanför boxen tänker om monetära arrangemang ska man läsa här.

Juholts bidragsfälla

Håkan Juholt kritiserade i en debattartikel i Expressen regeringen för att föra en bidragspolitik, samtidigt som han själv vill höja en rad bidrag och erästtningar. Jag replikerade, men för sent. Kollegan Gunnar Axén hann före. Min artikel finns dock här.

Sverige nummer tre i social rättvisa

En ny publikation från Bertelsmann Foundation studerar 31 OECD-länder utifrån en rad kriterier på social rättvisa, som tillgång till utbildning, relativ fattigdom, inkluderande arbetsmarknad och hälsa. Sverige kommer ut som nummer tre i det sammanvägda indexet. Ta del av rapporten här (pdf).

Två tips

Kolla in JobbGarant - ett företag som erbjuder bl a inkomstförsäkring och därmed konkurrerar med facket.

Ung, klipsk och frihetlig? Sök Stureakademin!

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev. eller synpunkter på detsamma, är välkomna och skickas till johnny.munkhammar@riksdagen.se.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!