Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Att byta karriär - flera gånger

Nyhetsbrev mars 2012

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vårt fokus är framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.


Månadens förebild: Diane Ahnstedt, VD på Diane’s Quilting Service

Kontakten med Women In Progress inleddes i samband med att Diane skulle starta en ny verksamhet och utöka sin kunskap kring styrelsearbete. Hon blev rekommenderad att läsa Margareta Nelds bok om styrelsearbete och det var också då hon insåg hur spännande det verkade. Diane hade drivit eget företag under många år och hade stor erfarenhet av allt som ingår med att ha eget bolag. Det som lockade med styrelsearbete är att hon tycker det är riktigt intressant att få insikt i vilka utmaningar andra bolag står inför och menar att en av hennes styrkor är att hitta udda lösningar. Diane valde därför att gå Women In Progress Certifieringsutbildning och ser nu fram emot sitt första styrelseuppdrag. 

Med devisen ”man måste våga, för annars händer ingenting, det är så lätt att sitta kvar i stolen och låta livet passera”, har inte mycket hindrat Diane. Varken från att lämna sitt hemland USA för kärleken i Sverige, till att byta karriär – flera gånger!

Diane hade en utbildning inom psykologi från USA, men i Sverige rådde arbetslöshet inom området. Trots att Diane var högutbildad började hon arbeta som lokalvårdare, följt av jobb som bl a musiklärare och kantor. När Diane senare arbetade som tandsköterska, förstod hon snabbt att hon var i rätt bransch, men satt på fel sida stolen när tandläkaren sa till henne ”här är det jag som pratar”. Hon kontrade med att utbilda sig till tandläkare och öppna egen praktik i Värnamo som hon drev under 25 års tid. Hon trivdes som fisken i vattnet och hade som målsättning att patienterna inte skulle besöka henne bara för att de var tvungna, utan för att det även skulle vara roligt. Men det var hårt arbete och Diane märkte en tydlig koppling mellan antalet timmar och intensifierad ryggsmärta då arbetet krävde stor precision. Detta i kombination med en lagändring som medförde mer administration som var mycket tidskrävande, fick Diane att börja fundera på alternativa arbeten.

Som avkoppling brukade Diane kvilta, dvs göra lapptäcken, något som hennes farmor hade som hobby. Diane blev tillfrågad om hon ville ha en utställning, som till hennes förvåning gick långt över förväntan. Självförtroendet fick en rejäl kick och hon insåg att även om hon inte skulle tjäna så stora pengar på kviltingen, skulle hon ändå klara sig ekonomiskt. Diane såg också fram emot att njuta lite mer av livet i ett lugnare tempo. Lapptäckena öppnade dessutom upp en helt ny värld för Diane med nya vänner, nya resor runt om i Europa och USA som gav stor inspiration. För tre år sedan, blev Diane den andra i Sverige att äga en äkta ”long arm quilting-symaskin” som är tre meter lång.

Dianes andra devis lyder ”när din hobby blir din business måste du skaffa en ny hobby” och därför ser Diane nu fram emot, att vid sidan av kviltingen, också arbeta som styrelseledamot.

Text: Ulrika Freidlitz, Sweeturnity


Hoppas att du är laddad för allt spännande som händer i mars och framöver!

Styrelseutbildning 2012
-   Certifieringsutbildning,
datum för våren 2012 är 18-20 april i Stockholm, läs mer. Datum för hösten 2012 är den 23-27 september 2012, i Montenegro, läs mer.
-   Från noll till börsen,
ger fördjupade kunskaper kring styrelsearbete, denna utbildning sker endast en gång om året och datum är 4-5 oktober i Stockholm. Anmäl dig redan nu för att vara säker på en plats. Läs mer.
Det finns flera skäl till att välja Women In Progress styrelseutbildning. Här får du några:
- Små grupper, max 15 deltagare, med nätverkande och erfarenhetsutbyte
- Skräddarsydd utbildning för Women In Progress - deltagare
- Internat i en trevlig miljö
- Återträff som ägnas åt handlingsplan och styrelse-CV
- Möjlighet att gå med i Women In Progress exklusiva Styrelsepool

Nya Styrelsenätverk i vår
Vi startar upp nya Styrelsenätverk i Stockholm och Göteborg,  läs mer...

Ny omgång av Styrelsekraft
Nu finns chansen att söka till en ny omgång av Näringsdepartementets program Styrelsekraft. Ansökan skall vara inne senast den 30 april. Läs mer...

Inbjudan till Öppet Forum i mars
BoardNexus har under de senaste åren genomfört Rundabordssamtal där erfarna styrelseledamöter
utbytt erfarenheter kring ett tema. Samtalsledare är Margareta Neld och kommande teman är
strategiarbete den 6 mars och ordföranderollen den 21 mars. Läs mer...

Frukostmöte Managing Cultural Differences 22 mars
Varmt välkommen på frukostmöte torsdagen den 22 mars 2012 kl. 8.00-9.15. Vi kommer prata om hur kan du kan skapa och förstå din egna kulturella profil med hjälp av Country Navigator. Läs mer... Frukostmötet är kostnadsfritt.

Inbjudan Matchningsevent Stockholm 28 mars
Du som VD, styrelseordförande/ledamot, valberedning eller ägare är välkommen till matchningsevent. Företag med behov av extern styrelsekompetens får möjlighet att öga mot öga träffa potentiella styrelseledamöter från Women In Progress Styrelsepool. Onsdagen den 28 mars klockan 17.00 - 19.30 på Swedbank, Östermalmstorg 1, Stockholm. Läs mer... Matchningseventet är kostnadsfritt.

Grattis till Anna Padrón Jarlebrand som blivit invald i styrelsen för El Sistemas Vänner.


Är du intresserad kan du här läsa mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Bästa hälsningar,
Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!