Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 33 2018


Hej på er alla igen!

Nu är snart julledigheten här, och alla kommer ta en långt, eller kort julbreak för att hinna fira jul och fira in det nya året.

Med idag har ni en påminnelse om att skicka in dispenserna innan den 31 dec från TK.

Ni har också information från Dynamite om deras tävling Nordic Cheer Challange!

Jag påminner igen om licensövergångar då det är så tråkigt om ni skulle hamna i en situation där en aktiv inte får representera er förening på en tävling för att ni inom förening inte säkerställt att övergångarna är gjorda korrekt. Den 10 december är ju också sista datum för övergångar för de med licens för level 3, 5 och 6 samt Freestyle Pom.

Gå in och titta över era licenser i god tid, inte kvällen innan. Behandlingstiden för en licens, även om den som skall gå över inte har någon ny licens och inte går under de datum för övergångar som är satta så är behandlingstiden fortfarande 3 veckor. Det är bara dumt att riskera att stå med en aktiv som får sitta vid sidan för att övergången in blivit klar i tid.

Med i detta utskick finns också fem filmer från SISU kring föreningskunskap. Dessa är väldigt bra och informativa. Jag rekommenderar att ni alla ser dem tillsammans som styrelse/ledningsgrupp/huvudtränare.

Hur jobbar ni med just föreningskunskapen i er förening? Som Christer säger i en av filmerna så är just föreningskunskap något man kan likaställda med demokrati och den är väldigt viktig inom föreningslivet.

Återkoppla gärna till mig om ni gjort någonting kring dessa filmer.


Cheerhälsningar

Kia
Föreningskonsulent


10 december - övergångar för level 3, 5 och 6

Glöm inte att sista datum för licensövergångar för de med licens för level 3, 5 och 6 samt Freestyle Pom är på måndag den 10 december.

Påminnelse om licensövergångar

Jag vill påminna om att behandlingstid för licensövergångar är 3 veckor och detta har vi fått ut med i början av denna säsong.

Inför kommande tävlingar rekommenderar jag er att gå igenom era licenser i god tid innan tävlingsdagen. Av respekt för era aktiva skall ni ha koll på att alla licenser är under kontraoll och korrekta för de aktiva.

I TB står följande:

Kapitel 3. F -Förenings och lagtillhörighet under punkt 2.

Behandlingstiden för övergångar är normalt 3veckor. Akut behandlingstid kan sökas mellan 7-21 dagar innan aktuell tävling mot en tillkommande avgift på 500kr per licens. Ansökningar som inkommer 7 dagar eller senare inför aktuell tävling hanteras ej även om avgiften betalas. Observera att samtliga ansökningar för akut behandlingstid görs utan garanti att godkännas.

Utlångingsavtalet är också borttaget för aktiva och gäller alltså bara för tränare denna säsong.

Den vanliga behandlingstiden på tre veckor kan mycket väl förlängas under jul och nyårsledigheten då vi håller stängt så tänk på det reda nu om ni har någon tävling i början av året.


TK påminner - Påminnelse om Dispenser!

Vi vill påminna att skicka in era eventuella dispener i god tid.

Enligt TB, kapitel 3, avsnitt H punkt 1 står det följande:

 TK kan tillåta undantag från tävlingsbestämmelser och tävlingsregler på mästerskapstävlingar (DM, RM/SM), dock inte sådana bestämmelser som rör säkerhet eller som regleras av Riksidrottsförbundet (RF). 

Handläggningstiden är maximalt en månad. Dispens för SCFs mästerskap ska sökas senast 31 december året innan tävling med undantag för akuta dispenser. En akut dispens avser händelser som inte gått att förutse innan den 31 december.

Det är alltså den 31 dec som gäller för att skicka in era dispenser.


Nordic Cheerchallange

Dynamite Cheerleading arrangerar Nordic Cheer Challenge lördag 6 april 2019 i Solnahallen,  samt Tyckartävling söndag 7 april 2019 i Solnahallen.

NCC blir en fartfylld, stor tävling med All Star känsla!
Cash Awards!

Anmälan öppnas häromdagen via hemsidan:
www.cheerchallenge.se

50 föreningar har redan anmält sig! Välkomna med er anmälan ni med!


Föreningskunskap

Det är alltid bra att utbilda ledare, styrelse och aktiva i föreningen kring föreningskunskap.

SISU Idrottsutbildarna erbjuder utbildningsmöjligheter inom ramen för Idrottens föreningslära. De har  samlat 5 filmer på Youtub kring föreningskunskap och de är med chefjurist Christer Pallin som samtalar och berättar om vad förningskunskap är, vad som kännetecknar en ideell förening och vad som skiljer denna från andra typer av sammanslutningar.

För den som vill lära sig mer om vad det till exempel innebär att driva en ideell förening och hur man kan göra för att utveckla både organisationen och verksamheten är Idrottens föreningslära något för dig.

Tips! Ta en film i taget och titta på tillsammans med styrelsen och tränarna. Diskutera igenom innehållet så ni alla förstår vad det innebär. Gör sen en plan tillsammans för hur ni skall kunna sprida denna kunskap i er egen förening.

Här finner ni alla fem filmerna.

Föreningskunskap om idrottsföreningen 1/5

Föreningskunskap - demokrati och idrott 2/5

Föreningskunskap - idrottens organisation 3/5

Föreningskunskap - demokrati i praktiken 4/5

Föreningskunskap - framtida utmaningar 5/5



Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!