Tips och tankar om kommunikation och motivation. Problem att visa detta? Se det i webbläsaren

Tankefrön om kommunikationoch motivation


Vänner - nya som gamla

Om en månad kommer en ny bok ut. Det är ett samarbete mellan 12 föreläsare och det ska bli så spännande! Stay tuned!

Jag har också spelat in 20 korta filmer som också fungerar som Tankefrön likt dessa. Du hittar dem om du följer mig på LinkedIn (eller facebook) eller på Youtube.

Men nu till en intressant fråga som jag funderat på...


Vilka tar du med dig till jobbet?

När jag skriver detta har jag haft en bra morgon. Familjen var på gott humör och frukosten flöt på. Jag tog bilen till flygplatsen. Säkerhetspersonalen var trevlig. Taxichauffören i Stockholm likaså. Snart är jag hos dagens kund där jag ska kommunikationsträna 25 personer. Men är vi verkligen ”bara” 26 personer när vi ses? Jag tror att vi är många fler.

En av mina kommunikations-insikter är:

ALLA påverkar ALLA

Det sägs att alla människor på jorden känner varandra inom sex steg. Jag känner inte Lady Gaga. Men jag känner en som känner en som känner henne, inte längre än så. Längre är det inte. Detta borde betyda att vi också påverkar varandra mer än vi tror eller vet. Vi blir påverkade av människor vi inte ens träffat.

När jag träffar min kund idag så kommer jag dit med min familj. Jag kommer dit med säkerhetspersonalen och deras familjer. Jag kommer dit med taxichauffören och dennes tidigare kund. Jag kommer dit med piloten och kabinpersonalen och deras tidigare passagerare. Jag kommer också dit med mina kontakter på LinkedIn som jag just varit inne på. Och det är bara jag. De andra 25 kommer dit med sina fruar, män, barn, medtrafikanter, kassörskor, läkare, mostrar osv. Det är ett intrikat nät av kontakter där vi smittar varandra med våra känslor.

Du är en sten...

… som släpps i vattnet. Vågskvalpet är din påverkan. Störst närmast oss men det fortsätter hela vägen till stranden. På vägen blandas det med andras vågor. Jag undrar: Är du en stor sten eller ett litet gruskorn? Är du en positiv våg eller en negativ? Du bestämmer.

När du kommer till din arbetsplats, inse att allt som händer inte beror på dig och inte ens på er, utan på ett otroligt komplext nätverk av känslor från människor i flera led. Var ödmjuk och sikta på att bli den positiva kraften som gör gott till människor, även de du inte ens har träffat.

Tack för att du läser mina tankar


För dig som läst ända hit


På Youtube - om att vara intresserad

Vad skulle hända om människor på riktigt började lyssna för att förstå istället för att svara? Se min videotanke om att vara intresserad istället för intressant


Föreläsare är som vitaminer

Här får du en krönika och en tankeställare som kan hjälpa dig när du vill boka en föreläsare som mig, någon annan, eller kanske bli en själv.


Storytellingens 5 ingredienser

Storytelling - hur gör man?

Jag är krönikör i flera sajter och tidningar. Här är mina tipstankar i en krönika på Sales Lounge.


Kan du förklara ditt varför, kan du försvara ditt därför

– Antoni Lacinai


Boka mig som inspirerande kommunikationsföreläsare till din nästa kick-off eller konferen, där jag kopplar kommunikation, arbetsglädje och resultat på ett energifyllt och konkret sätt.

Boka mig som moderator eller facilitator till ditt nästa möte, eller ta en mindre grupp och låt mig kommunikationsträna er.

Hör av dig på antoni@lacinai.se eller ring på 0732511420


Koppla ihop oss på

LinkedIn

Twitter

facebook

Om du vill mejla mig så skicka till antoni@lacinai.se.

På www.lacinai.se finns många fler tips och kontaktuppgifter


Vilken av mina böcker ger dig mest nytta?

Du får det här för att vi mötts i olika affärssammanhang. Eller så har du hittat hit via tips från någon. Om du gillar det du läst så tipsa gärna fler. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!