Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Julklappstips - Stöd ett lag. Bygg en stad.

Snart dax att tacka kunder, beställare och personal för ett fantastiskt år 2018!
I år kan du göra det samtidigt som du gör en insats för Malmö! 
Besök vår gåvoshop http://butik.malbas.com, och ge bort en gåva som bidrar till ett socialt hållbart Malmö. Genom att köpa en gåva i vår gåvoshop får du digitala gåvokort som du kan använda för att tacka din personal och dina kunder. 

Funktionärer till EM kval Sverige - Danmark

Den 21 februari 2019 möter Sveriges basketlandslag Danmark på hemmaplan i Baltiska hallen. Det är ett fantastiskt tillfälle att uppleva riktigt bra basket på hemmaplan. För att arrangera ett arrangemang av den här storleken krävs många funktionärer och om du är intresserad av att vara delaktig söker vi just nu ungdomar (från 11 år och uppåt) och vuxna som vill hjälpa till med t ex insamling av publikenkäter och vara publikvärdar. Vill du anmäla ditt intresse eller har frågor är du välkommen att kontakta katarina@malbas.com, telefon: 0709-342203.

Föreningsbiljetterna till landskampen släpps i början av december och övriga biljetter släpps i mitten av december.

Malbas Academy

Malbas Academy är nu igång för fullt. Förra helgen deltog 29 ungdomar i åldern 13-16 år i en praktisk utbildning för blivande domare arrangerad av Svenska basketbollförbundet.

Förbundet höll även i den praktiska utbildningen för blivande ledare där 34 ungdomar deltog. Ungdomarna visade på stort engagemang för sin utbildning och nästa steg är nu att praktisera sina nyvunna kunskaper. Ungdomarna som valt sekretariatsutbildningen kommer inom kort att gå sin utbildning som arrangeras av Skånes basketbollförbund.

Vi ser fram emot att följa ungdomarnas utveckling och resa till att bli färdigutbildade domare, ledare och protokollskrivare. Tack vara Sparbanksstiftelsens stöd kan vi erbjuda alla ungdomarna i Malbas Academy en gedigen utbildning som de kommer att ha glädje av både inom och utanför basketvärlden. Läs mer om Malbas Academy: http://www.malbas.com/vardnadshavare/MalbasAcademy/

Malbas ledare är hjärtat i klubben

Våra tränare, lagledare och andra frivilliga är hjärtat i Malbas. Utan alla de oändliga timmar de bidrar med för att skapa en meningsfull fritid för Malmös barn och unga skulle vi inte finnas. Deras engagemang och kunskap är det som gör det möjligt för oss att låta våra medlemmar utvecklas utifrån sina egna drömmar och potential.

Vi tycker att det är viktigt att våra ledare ges möjlighet till kontinuerlig utveckling och därför bjuder vi in till ledarträffar minst fyra gånger per säsong. Innehållet i våra ledarträffar varierar och innehåller t ex praktiska utbildningar, föreläsningar kopplat till barn och ungdomars idrottande och hälsa och diskussionsforum där våra ledare ges möjlighet att utbyta erfarenheter, diskutera ledarskapets utmaningar och frågor kopplat till klubbens riktlinjer för vår barn- och ungdomsverksamhet.

På bilden ser ni Oktay Mahmuti, en av Europas skarpaste baskethjärnor, tillsammans med ett gäng barn- och ungdomsspelare från Malbas. Oktay var i Malmö i mitten av oktober för att hålla i en inspirerande utbildning med praktiska tips och övningar för coacher och spelare på ungdomsnivå. Eftermiddagen avslutades med en pratstund med Oktay där han berättade om proffslivet i Europa.

Under säsongen kommer några av Malbas mest erfarna tränare att stå värd för två praktiska ledarträffar där klubbens ledare bland annat kommer att arbeta med frågor som ”bättre skott och avslut” och hur man bygger samspel och lär spelarna att spela basket tillsammans.

Vad händer i Malbas?

 

Hur håller du dig bäst uppdaterad kring vad som händer i Malbas?  Varje lag har sina egna kommunikationskanaler, facebook är den vanligaste. Vill du vara säker på att inte missa någon information från klubben som helhet så rekommenderar vi dig att följa oss på facebook (https://www.facebook.com/malbasbbk/) och instagram. Självklart är även vår hemsida, www.malbas.com, en bra informationskälla.

Vill du köpa och sälja begagnade basketprylar och kläder så har vi en egen facebooksida för det ändamålet: https://www.facebook.com/groups/111512602913458/

 

Taccoträning med julavslutning 14 december

Under hela hösten har flera av våra lag kört en extra fys- och teknikträning på fredagarna, träningarna har kallats för ”taccoträning”. Dessa träningstillfällen har varit väldig populära och den 14 december är sista ”taccoträningen” för terminen. Vi kommer att köra en avslutning med jultema och notera att träningen den 14/12 sker i Heleneholms sporthall och inte i Kulladals sporthall.

Har du betalt medlems- och träningsavgiften för 2018/19?

Du har väl inte missat att betala medlems- och träningsavgiften för säsongen 2018/19? Vi skickar inga inbetalningskort utan avgiften betalas direkt till Malbas eller Mini Malbas bankgiro. Är du osäker på om du betalt, hur mycket du ska betala eller har du behov av att dela upp avgiften? Då är du välkommen att kontakta vårt kansli på e-post: basket@malbas.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!