Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Facebook eller Twitter.

2011-10-24

Moderat partistämma

Moderaternas partistämma präglades av självförtroende, gott humör och bra diskussioner. Mina inlägg fokuserades på den ekonomiska politiken - och så någon statsvetenskaplig sakupplysning om skillnaden mellan statligt tvång och samhällelig frivillighet...

Min och Henrik von Sydows motion om reformer för att alla ska kunna bygga upp en egen ekonomisk buffert bifölls enhälligt, så det är nu moderat politik. Mycket bra. Motionen - nummer fem - kan läsas här (pdf) och en debattartikel av oss om vad beslutet innebär finns här.

En liten reflektion om den moderata förnyelsen och prioriteringen av allmänintresse framför särintresse finns här.

"Sveriges framtid i en krävande omvärld"

Strax före partistämman presenterades en rapport om vår analys av ekonomin, omvärlden och reformbehovet med ett antal konkreta förslag. Anders Borg ledde arbetsgruppen där bl a jag ingick. Rapporten har fått väldigt lite uppmärksamhet och den förtjänar bättre. Här kan den läsas.

"Mind the constituency"

Tidningen Skärgården uppmärksammar min och Eliza Rozskowska Öbergs riksdagsmotion om att utvärdera sjöfyllerilagen här.

Jag medverkade i Radio Moderat i Österåker, vilket sänds i olika repriser, programtablå här.

Dagens citat

"I de riktigt höga inkomstskikten är det tvärtom troligt att sänkt skatt på arbete får den rakt motsatta effekten, det vill säga ett minskat arbetsutbud. ... Av det följer också att höjd skatt på de allra högsta inkomsterna faktiskt kan stimulera till mer arbete eftersom lönen efter skatt sjunker och tvingar skattebetalaren att arbeta mer för att bevara sin standard."

Socialdemokraterna argumenterar kreativt - hur människor ska "tvingas" - i sin budgetmotion för att höja EU:s redan högsta marginalskatter

Synpunkter

Input till detta nyhetsbrev. eller synpunkter på detsamma, är välkomna och skickas till johnny.munkhammar@riksdagen.se.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!