Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Använd dina nätverk!

Nyhetsbrev oktober 2011

Women In Progress vill göra skillnad! Vår vision är att stärka Sveriges konkurrenskraft genom att synliggöra, utveckla och tillvarata kvinnors kompetens i ledning och styrelser.

Vi tror att dessa områden kan förbättras avsevärt och vill göra en skillnad som märks. Women In Progress är en verksamhet inom managementbolaget Neld International Consulting AB. Vårt fokus är framgång genom mångfald. I bolaget ingår även bifirman Managing Cultural Differences.


Denna månad har vi för första gången två kvinnor som förebilder. De är båda framgångsrika, inspirerande kvinnor - som nu sitter på samma bolag - och tillsammans konkretiserar de hur fint nätverk kan fungera:

Elisabeth Siemion Karlsson, VD, Speed Services samt styrelseordförande Sidewalk Express 

Mångmiljonkoncernen Speed International äger bl a bolagen Sidewalk Express och Speed Services, där Elisabeth Siemion Karlsson sitter som VD sedan ett år tillbaka. När hon dessförinnan blev tillfrågad om att axla rollen som styrelseordförande för Sidewalk Express, hade hon som krav att först få gå Women in Progress styrelseutbildning.

När Elisabeth väl påbörjade styrelsekursen var hon redan inne i slutfasen av rekryteringen av ny VD till Sidewalk Express. Under kursen fick deltagarna berätta vad de höll på med. När hon delade med sig av vem hon sökte fick hon ett spontant tips om Ewa Johansson (se nedan), som verkade passa kravprofilen perfekt. När de två talades vid via telefon kände Ewa igen rösten. Det visade sig att de hade träffats på en mässa 12 år tidigare, då båda jobbade med ett gemensamt exportprojekt. När de sedan träffades igen insåg Elisabeth att Ewa verkligen var som klippt och skuren för tjänsten.

Elisabeth trycker på vikten av att hitta en sund balans mellan privatliv o arbetsliv och att det är en förutsättning för att kunna fortsätta vara effektiv och högpresterande. Under styrelsekursen slog det henne att alla fantastiska kvinnor som var där inte bara var framgångsrika på jobbet, utan även privat och att alla var lika noga med att ta god hand om sig själva.

Ewa Johansson, VD, Sidewalk Express

Ewa Johansson tillträdde denna tjänst som VD på Sidewalk Express i augusti i år, efter att Elisabeth Siemion Karlsson tipsats om henne via Women In Progress nätverk (se ovan).  Hon kom i kontakt med Women In Progress via en kollega och har också gått hela styrelseprogrammet. Ewa har en bakgrund som sälj- och marknadsansvarig och är civilekonom i botten.

Hennes passion för att styra upp verksamheter och utveckla organisationer grundlades efter att ha jobbat som controller i Berlin. Där redde hon upp ett svenskt dotterbolag och har alltid varit noga med att vårda gamla affärskontakter även när hon bytt jobb. Det har underlättat mycket när hon sedan utvecklat affärerna i de bolag hon därefter verkat i. 

Ewa tycker att det har varit otroligt stimulerande att få träffa så många duktiga, professionella kvinnor via Women In Progress och slår fast att det inte är sant det som ibland sägs att ”det finns få kompetenta kvinnor”. Däremot tror hon att vi alla kan bli ännu bättre på att använda våra nätverk. I praktiken kan det handla om att ta en lunch tillsammans, byta visitkort eller helt enkelt vara snabba att tipsa om varandra i alla sammanhang. För att lättare kunna göra det måste vi släppa det onödiga ansvaret för slutresultatet, som bara blockerar spontaniteten. 


Chefsnätverk
Efter nyår startar vi en ny omgång av chefsnätverk, en utbildning som bygger på lärande och
erfarenhetsutbyte i aktuella chefsfrågor, med professionell handledning. Vi har ett fåtal platser kvar så välkommen in med din anmälan. Mer info finner du här...

Nyttan med en professionell styrelse
Onsdag den 30 november bjuder Women In Progress in till ett nätverksseminarium om nyttan med en professionell styrelse och möjlighet att möta professionella styrelseledamöter. Inbjudan riktas till Dig som är VD, styrelseordförande, ledamot, valberedning, ägare eller på annat sätt har intresse av att företaget lyckas. Mer info finner du här...

Styrelsenätverk
Nu i november startar vi ett Styrelsenätverk i Göteborg. Vi hoppas på lärorika möten och utvecklande diskussioner.

Styrelseutbildning
Nu är datum klara för våra styrelseutbildningar för 2012, Certifieringsutbildningen,  äger rum den 18-20 april mer info finner du här.. Kursen "Från noll till börsen" äger rum den 4-5 oktober, båda i Stockholmsområdet.

Årets affärsnätverkare 2011
Margareta har blivit nominerad till årets affärsnätverkare, läs mer här

Certifieringsutbildningen hösten 2011

Detta var höstens deltagare i certifieringsutbildningen som ägde rum i Budva, Montenegro.

"Från noll till börsen" hösten 2011
Kursen ägde rum på Säby Säteri utanför Stockholm och här ser ni deltagarna.

Nya Styrelseuppdrag

Grattis till Cecilia Gannedahl som blivit invald i styrelsen för Kvadrat.

Vi vill tacka Simona Wahlsten på OrdFIX - för professionella texter, för gott samarbete med nyhetsbrevet och önskar henne lycka till i framtiden!


Är du intresserad kan du här läsa mer om Coachande mentorskap, Lärande chefsnätverk eller Styrelseprogram eller kontakta oss!

Bästa hälsningar,

Margareta Neld, VD och Filippa Drakander, administrativ assistent


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!