Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 


Tack till er som deltog på infomötet 10 oktober!

10 oktober möttes flera av de nuvarande medlemmarna och några nya ansikten för att få veta mer om hur TeaterVerket kommer fungera 2012, på terminens första infomöte. Är du nyfiken på att bli medlem men missade detta möte; kom på höstens sista infomöte 5 dec! Gör en intresseanmälan så kommer en inbjudan skickas till dig. Hoppas vi ses!

Läs mer om hur du gör för att bli medlem här



En av TeaterVerkets pärlor

Isabel Hillborg
är 34 år, bor i Bagarmossen och arbetar som socionom och frilandsskribent. Isabel blev medlem i TeaterVerket 2011 och är aktuell som regissör, manusförfattare och projektledare för produktionen "Gråta med fittan" - om snuttefiltsligg och livsångest och härligt provokativt beteende - som har premiär 28e oktober [se nedan]. Isabel började med teater för att hon ville utvidga sitt skrivande och skildra i olika uttrycksformer. Tanken är att sedan våga sig på film. Min drömproduktion är en fars om att leva med diagnosen Kvinna.


En byråkratisk inspiratör

Maria Brusman är 41 år, bor på landet utanför Katrineholm och arbetar som samordnare för scenkonst på Region-förbundet Östsam. Regionförbundet jobbar med utvecklingsfrågor i Östergötland och kultur är en viktig faktor i detta. Jobbet handlar bl a om att öka samverkan mellan scenkonstaktörer, tex genom nätverk och samarbetsprojekt. Inom arbetet ägnar sig Maria åt all scenkonst, men det är som samordnare, byråkrat, administratör. När tillfälle ges står Maria även på scen inom teater och musik. Marias senaste roll var seriemördarens Jims inre, i pjäsen MORD skriven av Jenny Wistbacka.

Musik, dans och teater har alltid varit viktigt i mitt liv. Fast efter att ha gått en skådespelarutbildning på en folkhögskola så insåg jag att det ÄR en viktig del för mig, men jag vill inte arbeta med det. Så mycket brinner jag inte för det. Fast jag älskar att göra det. Ibland tänker jag att mitt val då var egentligen feghet – om man inte satsar och misslyckas så kan man gå och tro att jag säkert skulle ha lyckats om jag hade velat… Men när jag är med i en produktion så känner jag efter ett tag att "visst är det kul, men inte SÅ kul att jag vill göra det varje dag". Det känns skönt att ha det som en viktig del i livet, men inte känna att jag "måste". Sedan är jag en byråkrat och "pärmmänniska" och att få kombinera scenkonst och administration är ju perfekt – för mig! Scenkonst för mig är mötet – mötet mellan publik och föreställning men också det som uppstår när de som är med i produktionen kommer från olika "världar" – proffs, amatörer, gamla, unga, olika kulturer, olika bakgrund.

Jag har flera drömprojekt. Ett är en enmansföreställning utifrån en idé som jag har haft väldigt många år nu. Ett annat är att göra spännande scenkonst på lite oväntade platser; gärna i miljöer som människor passerar dagligen men om man sedan får vara med om en scenkonstupplevelse där så kommer man att möta platsen på ett nytt sätt. Det tycker jag är spännande. Ett tredje är The Wall, som musikal med stor kör och spektakulär scenografi! Ett fjärde är spännande barnteater på vintern mitt i en skog där man använder sig av skogens mystik. Eldar och snö… Ja, det finns mycket att göra! Men jag bruka tänka på att goda idéer inte blir för gamla, de ligger bara till sig tills tiden är inne att genomföra dem.

Aktuella premiärer på TeaterVerket

Kultur & Kärlek
spelar sin första del ikväll kl 17.30. Andra delen spelas 26/10 kl 17.30.
Köp biljett!

Blodsbröllop
av Federico Garcia Lorca

Premiär imorgon torsdag 13 okt kl 19.00
Spelas även 20, 27 oktober 19:00

samt lördag 29 oktober 19:00
Biljettpris: 70 kr.
Köp biljett här!


Gråta med fittan
av Isabel Hillborg

Spelas:
Fredag 28 oktober kl 19:00
Söndag 30 oktober kl 19:00
Fredag 4 november kl 19:00
Söndag 6 november kl 19:00
Biljettpris: ord. 160:- / pensionär & studerande 120:-
Köp biljett här!

Du följer väl TeaterVerket på...

 

 

Villfarelser spelar sin sista föreställning 14 oktober kl 20:00.
Köp biljett!

Man får inte tappa kontrollen spelas 3, 10 och 12 nov kl 19:00.
Köp biljett!

Styrelsemöte 7 november!
Alla är välkomna med förslag eller som åhörare. Ring 0706604914 för mer info.

Arbetsgruppen ska snart dra igång sitt första projekt! Kontakta Moa eller Isabel för att engagera dig.


SÖKES!
Utan krav på medlemsskap

  • Intresserad och gärna lite kunnig person för att hjälpa till att sätta och köra ljus i föreställningen Modet att döda, som spelas i november-december. 
    Maila JanOle.
  • Teater Vitré söker marknadsförare/
    produktionsassistent.
    Är du intresserad eller bara vill veta lite mer tveka inte att ta kontakt med Jeanette Svanberg tel. 0768-77 00 80.
  • PUBLIKVÄRDAR & TEKNIKER TILL HÖSTENS PRODUKTIONER!
    Att ställa upp för andra kommer göra att du lättare får hjälp när du behöver.
    Maila om du är intresserad.
  • Pärlor (vem som helst av TeaterVerkets medlemmar är välkomna) och inspiratörer (vem som helst av scenkonstutövare, utanför TeaterVerket är välkomna) till höstens nyhetsbrev.
    Maila ditt tips.
  • Värd/värdinna för Scenfredag 2012.
    Maila Gabriella.
  • Personer som är sugna att delta i TeaterVerkets styrelsearbete 2012, fom årsmötet.
    Maila valberedningen.

Vill du skådespela, regissera, sufflera, scenografera, rekvisitera, publikvärda, arbetsgrupp:a, skriva, dansa, sjunga, nyhetsbrev:a, styrelsehjälpa eller vadsomhelst:a i TeaterVerket? Eller behöver du särskild hjälp i din produktion och vill söka bland föreningens medlemmar? Klicka här på stört!


HETA TIPS

Clownkurs
Helgkurs: 15-16 okt kl 11-16.00.
3 veckorskurs: 31 okt-18 nov. Mån-fre kl 09-12.00.
Info & Anmälan

Kurs: Prova på teater!
Vi arbetar med grundläggande teaterövningar och som deltagare får du utforska skådespeleri i ett avslappnat och lugnt tempo. Du får möjlighet att hitta din kreativitet och bli bekväm inför andra och i grupp. Vi arbetar praktiskt med

bl a improvisation, inlevelse, koncentration och samarbete.
Tid: 16, 23 och 30 oktober 12 - 15
Plats: Folkets Scen, Skånegatan 90
Mer info/anmälan:  0739-301065

SöderS Teater söker ljudtekniker och skådespelare!
SöderS Teater finns på Södertörns högskola vid Flemingsberg (20 min. från T-centralen), där vi också har lokal. Ljudtekniker sökes för pågående produktion och skådespelare för kommande produktion (enaktare av Strindberg våren 2012).  Maila Kenneth.

Välkomna att delta i Öppen Scen som är baserat på nätet och går ut på att Unga Klara delar med sig av texter och övningar och kunskap för att ge unga och teater-intresserade runt i landet en möjlighet till samarbete med en professionell teater och ett forum att utrycka sig.På Öppen Scens hemsida finns övningar och scener direkt tagna ur Unga Klaras föreställningar. Vem som helst kan ladda ner scenerna, öva in dem, filma dem och lägga upp filmerna på hemsidan. Man kan delta i grupp eller helt på egen hand.Hur du arbetar med verktyget kan du se i medlemmarnas facebookgrupp där Johan har lagt ut manualen som Emma har skickat.

Clowner utan gränser ropar:
Genom vår kulturförening Djef Djel har jag och Mamadou Sene utvecklat ett cirkusprojekt i Dakar, Senegal. Sedan 2006 har detta långsamt vuxit från att vara ett par workshops på ett center för gatubarn till att de driver sin egen förening Sencirk med både konstnärliga och pedagogiska aktiviteter. Dom jobbar fortfarande med gatubarn men också med tjejgrupper, har daglig träning och gör olika föreställningar. Det har varit en fantastisk resa!

Nu har vi en fundraising kampanj på siten Funded by me och behöver hjälp att sprida info om detta. Det vore toppen om ni kunde hjälpa oss att sprida det i era nätverk! – Ida Burén. Klicka här!

 

 

 

 



 
     
 

Får du detta utskick trots att du inte är medlem? Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!