Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

2018-09-24 | Föreningsinformation



Släktforskningens dag - 19 januari 2019

Tema: Fotografiet och släktforskningen

Fotografier berikar släktforskningen på olika sätt. Porträtt konkretiserar den bild av människor som släktforskaren får genom de skriftliga källorna, naturligtvis genom att visa hur personer faktiskt såg ut men också genom att illustrera kläder och modedetaljer under olika epoker. Intresset för förbundets databas Porträttfynd, som hela tiden växer, liksom för andra porträttdatabaser är stort.

Bilder av byggnader och lokalsamhällen ger konkreta intryck av de miljöer som anfäder och anmödrar levde i. Här spelar hembygdsrörelsen liksom lokala och regionala museer och den dokumentation som gjorts och görs där en viktig roll.

Många släktforskare ställer frågor om hur man ska förvara och bevara sina bilder.

Ställ fotografiet i centrum på Släktforskningens dag! Kontakta hembygdsföreningar i er närhet om samarbete. Nedan följer ett antal länkar som kan ge vidare inspiration:

Årets affischmall

Affischmallen finns i två storlekar, A3 och A4. Båda mallarna innehåller tomma, ifyllbara fält för information om ert planerade arrangemang. Affischerna är högupplösta och förinställda för att skrivas ut i A3- respektive A4-format. Klicka på länken, spara ner på din dator, öppna i Word, fyll i din text och skriv ut.

Affischmall A3
Affischmall A4

Artiklar ur Släkthistoriskt Forum

Här hittar du några artiklar ur Släkthistoriskt Forum som handlar om porträtt. Trevlig läsning!

Beställ material

Beställning av böcker och skivor till Släktforskningens dag behöver förbundskansliet få in senast den 9 januari för att garantera leverans i tid.

Ordern läggs med fördel direkt i Rötterbokhandeln eller mejlas till bokhandeln. Notera att broschyrer endast kan beställas via e-post, med önskat antal, till bokhandeln@genealogi.se.

Följande broschyrer går bra att beställa:

  • Vad gör Sveriges Släktforskarförbund?
  • Upptäck din egen historia, med ifyllbar antavla.
  • DNA & Släktforskning
  • Börja släktforska
  • Gravstensinventeringen


Annonser att använda i medlemstidningen!

Ni har väl inte missat att ni kan ladda ner annonsmaterial och högupplösta bilder på förbundets produkter? Logga in på Rötter under "mina sidor" i filbanken hittar ni uppdaterade flygblad och annonser som ni kan ladda ner och använda i era medlemstidningar. 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!