Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

 
 

I detta nyhetsbrev, som utkommer med oregelbundna mellanrum, finns korta analyser och kommentarer till aktuella frågor inom politik och ekonomi. För ytterligare information om mina verksamheter, besök gärna Munkhammar Blog, Munkhammar Advisory, Till Riksdagen 2010, Twitter eller European Enterprise Institute.

2009-09-04

Film: Stöd till riksdagen!

I en ny film uttrycker en rad personer som jag har stor respekt för starkt stöd, med anledning av min kandidatur till riksdagen. Se filmen här.

M-stämmans resultat

Den moderata arbetsstämman präglades av öppna debatter och gott humör. Enigheten om en välgrundad politik och pragmatisk ansats var stor. Få tycks dock ha noterat att debatten ledde till att arbetslinjen vidareutvecklades, både avseende skatter och regler på arbetsmarknaden. Lär mer här.

I samband med stämman medverkade jag också flitigt i media, såsom Rapport, Studio Ett, DN, TV4, DN igen - och många bloggar kommenterade. Inte så sällan ville journalister förenkla genom att tala gamla och nya moderater. Men jag vill bidra till stöd för nya moderaterna och att fortsätta förnya.

Med Wykman och Fjellner om arbetsmarknad

I samband med debatten om arbetsmarknad på m-stämman skrev MUF-ordföranden Niklas Wykman, Europaparlamentarikern Christofer Fjellner och jag om varför vi behöver en friare arbetsmarknad med bland annat liberaliserad LAS. Läs artikeln här.

Våga se vården som en tillväxtbransch

Dagen för sjukvårdsdebatten på stämman skrev regionrådet i Västra Götalands län, Martin Andreasson, och jag i Göteborgs-Posten. Där vände vi perspektivet och talade om hur mycket bättre välfärden kan bli, och vilka reformer som krävs för att nå dit. Läs här

Yes, Europe Can!

Nästa vecka presenterar jag den engelskspråkiga versionen av min och Stefan Fölsters bok på ett seminarium i Bryssel, med titeln ovan. João Marques de Almeida, medlem i EU-kommissionens ordförande José Manuel Barrosos kabinett, kommenterar. Läs mer här - och välkommen!

Synpunkter

Hör gärna av dig om du har idéer, input eller andra synpunkter till nyhetsbrevet, och tipsa gärna andra att prenumrerera. Kontakt: johnny@munkhammar.org.

 
     
 

Klicka här för att avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.

 
Pinterest
LinkedIn
Copy link
Copied!